L'eslovac Peter Sagan va tornar a imposar el seu domini a l'esprint per adjudicar-se sobre la mateixa línia d'arribada la setzena etapa entre Moirans-en-Montagne i Berna, de 209 quilòmetres, jornada de transició que va mantenir Chris Froome al primer lloc del Tour.

Sagan, de 26 anys, va aconseguir un triplet de victòries d'etapa que pot salvar l'equip per a la temporada que ve. Oleg Tinkov, el cap de Tinkoff, va prometre que seguiria invertint si l'eslovac guanyava tres etapes.

Qui no va faltar a la cita va ser el corredor de Zilina, qui va batre sobre la línia el noruec Alexander Kristoff i el seu compatriota Sondre Holst Enger, dins d'un primer grup que incloïa tots els homes de la general. El suís Fabian Cancellara, ídol local, va ser sisè.

Froome va arrencar un altre full del seu calendari. Jornada tranquil·la però ràpida, que es va tancar a una mitjana de 47 quilòmetres per hora, sota una calor considerable. El britànic té Bauke Mollema a 1.47 minuts i el jove d'Adam Yates a 2.45. Nairo Quintana, pel qual pregunta tothom, és quart a 2.59 i Alejandro Valverde, cinquè a 3.17. S'espera la reacció de l'equip Movistar en el camí fins a París. De moment, Froome segueix sorprès «per la falta d'atacs».

Al quilòmetre 14 de l'etapa es va formar una escapada de categoria, amb l'alemany Tony Martin, tres vegades campió del món contrarellotge, i el seu company francès Julian Alaphilippe. Van sortir disparats. En la primera hora de cursa van cobrir 49 quilòmetres.

En el tram final de l'etapa, en la lluita per la col·locació a les primeres places,van resistir els velocistes i va succeir el que es preveia. Kristoff va llançar de lluny l'esprint, anava directe a estrenar el seu caseller i va aparèixer vestit de verd Peter Sagan. L'eslovac, que guanyarà el mallot verd, li va treure al noruec la victòria en l'últim centímetre. Els ciclistes gaudiran avui d'un dia de descans.

Classificació etapa: 1. Peter Sagan (Tinkoff), 4h 26:02; 2. Alexander Kristoff (Katusha), m.t; 3. Sondre Holst Enger (IAM), m.t; 4. John Degenkolb (Giant), m.t.

Classificació general: 1. Chris Froome (Sky), 72h 40:38; 2. Bauke Mollema (Trek), a 1:47; 3. Adam Yates (Orica), a 2:45.