El Barça, el vigent campió de Lliga i de Copa, inicia avui un nou curs, el tercer del tècnic Luis Enrique, pendent del fitxatge d'un davanter i amb alguns jugadors amb futur incert, ja que l'entitat vol desfer-se de Douglas, Vermaelen i Adriano. De moment, el club blaugrana ja ha concretat tres fitxatges (els francesos Umtiti i Digne, i el gallec Denis Suárez), però segueix embussat en la contractació d'un davanter, per això el director esportiu, Robert Fernández, es troba al Brasil, supervisant jugadors que el Barça té a l'agenda.

L'equip català arrencarà una pretemporada que ve precedida d'un estiu molt complicat per a l'entitat, ancorada durant setmanes en processos judicials i assumptes extraesportius. El més notable d'ells ha estat la sentència que ha condemnat Leo Messi per dos casos de delicte fiscal, així com la inculpació del Barça també per delictes fiscals, a la vegada que el president, Josep Maria Bartomeu i l'exmandatari Sandro Rosell han quedat exonerats. Al costat d'aquest últim episodi, d'inculpació del Barça i alliberament dels presidents, la cara amable per a l'entitat ha estat que el cas Neymar ha arribat a la fi, encara que també ha conegut recentment que un jutge ha obligat el club a comprar i pagar interessos per uns antics terrenys, cosa que li suposarà un dispendi de 47 milions d'euros.

El Barça no ha tingut un estiu fàcil a les oficines davant tanta activitat judicial, que quedarà apartada per un moment perquè els futbolistes prenguin protagonisme. Així, avui s'espera l'aparició de jugadors que no han tingut cap activitat després del final de la Lliga i la Copa. Luis Suárez, que va viatjar amb la seva selecció, no va poder participar en cap partit de la Copa Amèrica perquè no va superar la seva lesió. Així, al costat de l'uruguaià, també estan citats aquest matí a la Ciutat Esportiva per a les proves mèdiques Denis Suárez, Masip, Adriano, Sergi Roberto, Mathieu, Munir, Aleix Vidal, Douglas i Tello.

El següent contingent hauria d'arribar dins d'una setmana per incorporar-se a l'estada britànica, però el Barça podria donar més descans a Messi, Mascherano i Bravo, encara que la pugna a la porteria ha portat els porters aquests últims anys a avançar l'arribada. L'1 d'agost s'espera que arribin tots els jugadors que han participat a l'Eurocopa (Arda Turan, Busquets, Iniesta, Alba, Piqué, Rakitic, Ter Stegen i Vermaelen), a excepció dels dos francesos (Umtiti i Digne), que ho faran el 9. Mentre que els últims a arribar, ja amb la Lliga iniciada, seran els brasilers Neymar i Rafinha, que participaran en els Jocs de Rio.

Reforçades dues línies del camp, la defensa amb el central Umtiti i el lateral Digne, i el centre del camp amb Denis Suárez, al Barça només li falta un jugador per a la davantera, que hauria de ser un perfil de futbolista que acceptés que jugarà poc, a causa de la supremacia en la titularitat de Messi, Luis Suárez i Neymar Jr.