Sense novetats en l'arribada als Alps. L'ascensió al Gran Colombier no va suposar cap tipus de problema per al líder del Tour de França, el britànic Chris Froome (Sky), que té dominats tots els seus rivals i, a jutjar pel que es va veure ahir, sembla difícil que algú li vulgui discutir el jersei groc d'aquí fins arribar a París.

L'etapa se la va emportar el colombià Jarlinson Pantano (IAM), en culminar amb èxit un exercici de força i fe que li va permetre aixecar els braços en un frec a frec sobre la mateixa línia d'arribada amb el polonès Rafal Majka (Tinkoff), amb qui va compartir l'escapada del dia.

Aquesta va comptar amb noms il·lustres i es va formar al quilòmetre 30 i sense cap representant de l'equip del líder. S'hi van afegir Nibali, Dumoulin, Majka, Zakarin, Alaphilippe, a més dels espanyols Jon Izagirre, Dani Navarro, Rubén Plaza i Alberto Losada. El primer dels escapats a moure fitxa va ser Dumoulin. A 70 quilòmetres per a l'arribada, en un petit port no puntuable abans de començar la veritable ascensió al Grand Colombier, l'holandès ho va intentar, però no va resistir la persecució dels seus rivals a les primeres rampes de la muntanya.

Majka i Zakarin van culminar en primer lloc la primera ascensió al port, de categoria especial en la primera passada, pel costat més exigent i, en la baixada Pantano i Alaphilippe van aconseguir unir-s'hi. El gran grup, comandat per l'Astana, rodava tranquil, a vuit minuts dels caps de cursa.

No hi va haver cap tipus de concessió en la lluita per l'etapa i Majka i Pantano van unir forces per distanciar-se dels seus perseguidors i, en el primer pas per la meta de Culoz, havien aconseguit 40 segons d'avantatge, 7 minuts sobre el gran grup.

Encara quedaven 24 quilòmetres i coronar el Lacets du Grand Colombier, 8 quilòmetres al 7,8 per cent. Majka va castigar Pantano amb un parell d'atacs i, a la tercera, va aconseguir desenganxar-se del colombià, anant-se'n en solitari i superant, un a un, els divuit "llaços" de la carretera per aconseguir coronar amb 25 segons d'avantatge, 4.30, sobre el grup de favorits.

A la baixada el decorat va canviar i el colombià va tirar de fe per aconseguir atrapar el polonès, a qui va acabar superant en els darrers metres de l'etapa.

Mentrestant, per darrere, el grup de favorits restava a l'espera del que pogués fer el líder de la prova, Chris Froome, que es limitava a controlar els seus rivals. De fet, durant l'etapa, l'únic atac que es va produir entre el grup dels favorits el va protagonitzar Fabio Aru, però Alejandro Valverde es va encarregar de neutralitzar. Sense cap altra novetat, primera etapa alpina i les diferències segueixen essent les mateixes que va deixar la contrarellotge de divendres. I només queda una setmana per acabar.