Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) ha aconseguit una victòria magistral i d'autèntic estrateg al costat del seu equip en vèncer amb claredat el Gran Premi d'Alemanya de MotoGP que s'ha disputat avui, diumenge, al circuit de Sachsenring.

Márquez i l'equip Repsol Honda han sabut "llegir" a la perfecció les condicions de cursa i han fet el canvi de moto en el moment precís, el que els ha servit en safata la victòria mentre l'italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1) sucumbia a la situació, vuitè, i Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1), era incapaç de superar els inconvenients del cap de setmana i s'ha vist a una més que discreta quinzena posició.

L'alemany Stefan Bradl (Aprilia RS-GP) ha estat la primera baixa de la carrera del seu país en patir una forta caiguda durant els últims entrenaments lliures de la matinal dominical quan s'ha fet un cop al cap i això ha obligat al seu trasllat a un hospital pròxim per realitzar-li un TAC i declarar-no apte.

Valentino Rossi no ha deixat passar l'oportunitat que se li ha presentat amb les adverses condicions climatològiques de Sachsenring i ja en el primer gir ha superat a Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) per posar-se al comandament de la cursa, fins i tot després de tocar-se a final de recta amb el també espanyol Héctor Barberá (Ducati Desmosedici GP14.2) i portant-després de la seva estela a diversos pilots més de Ducati, els italians Andrea Dovizioso i Danilo Petrucci.

Un altre pilot de Ducati, el colombià Yonny Hernández, ha quedat fora de carrera en la segona volta, en què Márquez s'ha vist superat per Dovizioso, que una volta més tard també ha superat Rossi, el mateix que Petrucci, amb la qual cosa l' italià ha passat a la tercera posició, just per davant de Marc Márquez, que ha semblat prendre amb molta clama els primers minuts de competició.

Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1), que ha sortit des de l'onzena posició, no semblava reaccionar massa ja que en la quarta volta tot just havia recuperat un lloc, compromès en el seu rendiment per l'escassa confiança en el tren davanter de la moto.

Danilo Petrucci ha atacat a Dovizioso en la quarta volta, en la qual s'ha posat líder, per davant dels seus compatriotes, Dovizioso i Rossi, de l'espanyol de Repsol Honda i l'australià Jack Miller (Honda RC 213 V), brillant vencedor de la cursa de Holanda, disputada a unes condicions molt semblants a les d'Alemanya.

Miller ha anat guanyant a poc a poc posicions i així que en el novè gir estigués al capdavant el trio format per Petrucci, Dovizioso i Rossi, amb l'australià una mica més enrere i Barberá i Márquez cedint a poc a poc terreny als seus rivals, però quedaven per davant moltes voltes de carrera i en l'onzena Petrucci ha marxat per terra i Márquez s'ha sortit recte, encara que ha pogut tornar novè a la pista.

Petrucci ha pogut arribar fins el seu taller amb la moto en flames per canviar-la i continuar en carrera, encara que ja sense opció de lluitar per la victòria o el liderat, en mans en aquells instants d'Andrea Dovizioso, per davant de Valentino Rossi i Héctor Barberá .

Andrea Iannone ha tornat a fer de les seves quan en la tretzena volta ha decidit entrar en el seu taller a canviar de moto a l'últim moment i després de trepitjar la línia contínua, mentre que a pista un Héctor Barberá cada vegada més crescut s'ha acostat perillosament a Valentino Rossi, al qui ha superat un gir més tard per posar-se segon després de Dovizioso.

Però a la pista s'ha començat a percebre un carril completament sec i els qui han vist en aquesta circumstància la seva oportunitat van ser els primers a entrar a canviar de moto, com en el cas de Marc Márquez, que ha sortit amb pneumàtic llis darrere i intermedi davant.

L'estratègia dels pneumàtics podia marcar les diferències en un final de carrera que es presumia intens d'opcions molt obertes per a tothom.

El moviment en els tallersha propiciat moments de nerviosisme i que en les pissarres de més d'un, com la de Valentino Rossi, s'avisés que entrés a canviar de moto quan el seu rival pel títol, el pilot de Repsol Honda, tornava a la pista en tretzè lloc però rodant ja més ràpid que els seus rivals, com també Andrea Iannone, mentre Rossi feia cas nul a les recomanacions del seu equip.

Una volta més tard Márquez ja estava rodant en 1: 31.0, volta ràpida de carrera i començava una carrera frenètica d'avançaments, un joc en el qual no ha entrat cap dels pilots que anava en aquells dies al capdavant, en aquell temps Dovizioso, Rossi, Barberà, Cal Crutchlow i Jack Miller.

En el vintè primer gir nova volta ràpida de Márquez, que ja era vuitè mentre els seus rivals continuaven destrossant els pneumàtics de pluja amb l'asfalt cada cop més sec.

Una volta més tard Márquez ja havia recuperat dues posicions més i era sisè i ha estat llavors quan ha tocat a sometent el grup de cap i menys Miller han entrat tots a canviar de moto. L'australià era nou líder i el de Repsol Honda ja estava segon a 2,6 segons del pilot de les nostres Antípodes, amb nova volta ràpida i sis segons més ràpid que el seu rival.

Abans de concloure el vintè quart gir Márquez ja s'havia col·locat al capdavant de carrera i Jack Miller ha entrat a canviar de moto.

La cursa havia donat un gir radical en la classificació, en què Rossi era ara sisè, en un grup de sis pilots que no cedia un centímetre de pista, a més de 34 segons del pilot de Repsol Honda.

L'estratègia de l'equip Repsol Honda ha donat uns fruits impressionants doncs al triomf de Marc Márquez s'ha unit la discreta vuitena posició de Rossi, a qui han superat Andrea Iannone, Dani Pedrosa i Jack Miller, amb Héctor Barberá novè, Álvaro Bautista (Aprilia RS-GP) desè, Maverick Viñales (Suzuki GSX-RR), dotzè, Aleix Espargaró (Suzuki GSX-RR) catorzè, per davant de Jorge Lorenzo, i "Tito" Rabat (Honda RC 213 V), després d'ell.