Maverick Viñales (Suzuki) sortirà des de la sisena posició en el Gran Premi d'Alemanya, que es disputa aquest migdia al Circuit de Sachsenring (14.00, Movistar+; en diferit a les 18.00, Telecinco). Viñales, que havia signat molt bons temps al traçat alemany durant tot el cap de setmana, va veure com al final s'havia de conformar amb una posició a la segona línia de la graella de sortida. Això, però, no li va acabar d'agradar i, després de la qualificació va comentar que "no estic gaire satisfet. Esperava fer una volta més ràpida" i ho atribueix a l'equip, considerant que "és el de sempre: el divendres comencem molt bé, però, després tots evolucionen molt i nosaltres no. Ens costa molt, no pot ser que estiguem baixant". Tot i això, Viñales és optimista de cara a la cursa i va finalitzar dient que "de ritme estic bastant preparat, però hem d'aconseguir agafar-nos més a la pista. Puc lluitar per estar amb els del capdavant". El de Roses va haver d'acabar empenyent la seva moto en els quarts entrenaments lliures, després que el motor de la Suzuki s'aturés i li toqués empènyer-la un bon tros a la part de pujada del circuit.

A la qualificació el ritme el va marcar Marc Márquez (Honda). El pilot de Cervera va aconseguir pulveritzar els registres dels seus rivals i va aconseguir la pole position marcant gairebé mig segon menys que el segon classificat, Héctor Barberá (Ducati), que va saber aprofitar bé el rebuf de Márquez per aconseguir situar-se en aquest segon lloc. En la sortida completarà aquesta primera línia Valentino Rossi (Yamaha).

Acompanyaran Maverick en la segona línia de l'engraellat la Ducati de Danilo Petrucci i la Yamaha de Pol Espargaró, mentre que Dani Pedrosa sortirà des de la desena posició i Jorge Lorenzo, que no ha tingut un cap de setmana gaire bo, ho farà des de l'onzena, després de caure en un parell d'ocasions en la jornada d'ahir.

Pel que fa a Moto2, el més ràpid va ser el japonès Takaaki Nakagami (Kalex), que va aconseguir la seva primera pole a la categoria, després de mantenir una bonica lluita per aquesta posició de privilegi amb Johann Zarco (Kalex) i Alex Rins (Kalex), els colíders del Mundial, empatats amb 126 punts després de les primeres vuit curses.

De la seva banda, el pilot de Llançà Isaac Viñales, segueix sense evolucionar amb la Tech3 i en la qualificació d'ahir només va poder finalitzar en 24a posició. La cursa es correrà a les 12:10.

A Moto3 el primer lloc de la graella de sortida serà per a l'italià Enea Bastianini (Hona), qui va aconseguir culminiar l'actuació del cap de setmana amb la pole d'ahir. L'acompanyaran a la primera línia de la graella el també italià Andrea Locatelli (KTM) i el valencià Arón Canet (Honda). Jorge Navarro (Honda) ha anat evolucionant de la seva fractura de tíbia i peronè i sortirà des de la cinquena posició, una per davant del líder del Mundial, el sudafricà Brad Binder (KTM). La cursa de Moto3 començarà a les onze.