Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) ha complert amb els pronòstics que el donaven com favorit tant en els entrenaments com per a la carrera de demà, diumenge, al Gran Premi d'Alemanya de MotoGP que es disputarà al circuit de Sachsenring i ha marcat el millor temps en la segona classificació mentre Jorge Lorenzo ha sumat la seva tercera caiguda del cap de setmana.

No les ha tingut totes amb si en cap moment Jorge Lorenzo, ja que si ahir va concloure setzè la primera jornada avui amb prou feines ha millorat una posició en els últims lliures, el que el ha obligat a disputar la primera classificació.

Els nervis i una manca total i absoluta de confiança en la seva moto han fet que un cop més el quíntuple campió mundial marxés per terra en el tercer parcial, encara que almenys ha aconseguit el seu objectiu d'entrar a la segona classificació, per darrere de l'italià Danilo Petrucci (Ducati Desmosedici GP15).

Els problemes se li han acumulat a Lorenzo en aquest Gran Premi d'Alemanya, en el qual no ha aconseguit tenir en cap moment confiança amb el tren davanter de la seva Yamaha YZR M 1 i amb aquests antecedents i poca fe en si mateix, s'ha plantat a la segona classificació.

En aquesta, tot i que els germans Espargaró, Aleix (Suzuki GSX-RR) i Pol (Yamaha YZR M 1) han estat els primers a encapçalar la taula de temps, a la tercera volta han vist com Héctor Barberá (Ducati Desmosedici GP14.2), que s'ha plegat després del rebuf de la Repsol Honda de Márquez,s'ha posat líder de MotoGP, però un gir més tard el doble campió del món de MotoGP el 2013 i 2014 s'ha posat primer.

En aquesta mateixa volta, la quarta, ha acabat al terra l'italià Andrea Iannone (Ducati Desmoseddici GP16), que es perfilava com el gran rival de Marc Márquez per aconseguir la millor posició en la formació de sortida, per la qual cosa ha hagut de tornar corrent al seu taller per intentar acabar els entrenaments de classificació amb la segona moto.

En pista, Marc Márquez era primer per davant d'Héctor Barberá i l'italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1), amb Maverick Viñales (Suzki GSX-RR) en la quarta plaça, després de recuperar-se de l'esforç realitzat durant els quarts i últims entrenaments lliures, en els quals la seva moto es va parar, probablement sense gasolina, i al pilot de Roses, li ha tocat empenyer-la durant un bon tros de pujada, fins que l'han ajudat els comissaris de pista, primers, i després els mecànics del seu equip.

I, com no hi ha dos sense tres, el que semblava que no podia passar ha passat, i Jorge Lorenzo, vuitè en aquell moment i onzè al final de la segona classificació, ha tornat a caure, en aquesta ocasió en l'apurada de frenada de final de recta, encara que sense produir-se danys físics però sí amb un monumental "cabreig".

Els entrenaments s'havien acabat per a ell mentre en pista entre Márquez, primer, i Rossi, tercer, amb prou feines hi havia 85 mil·lèsimes de segon de distància, però en la seva última volta el pilot de Repsol Honda ha sentenciat la classificació en marcar un 1: 21.160 amb el queha posat més de quatre dècimes de segon sobre Barberá i cinc respecte a l'italià.

A la segona línia de la formació de sortida han finalitzat l'italià Danilo Petrucci i els espanyols Pol Espargaró i Maverick Viñales, amb Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP16), Aleix Espargaró i Andrea Iannone, en la següent.

El segon pilot de l'esquadra Repsol Honda, Dani Pedrosa, s'ha hagut de confornar amb el desè lloc, just per davant d'un desmoralitzat Jorge Lorenzo i del colombià Yonny Hernández.