L'holandès Tom Dumoulin (Giant), que havia guanyat l'etapa pirinenca d'Andorra, va volar com el vent en la contrarellotge disputada entre Bourg Saint Andéol i La Caverne du Pont D'Arc, de 37,5 quilòmetres, en una jornada de llàgrimes en record de les víctimes de Niça que va reforçar el lideratge de Chris Froome.

Dumoulin, el gegant que a punt va estar de guanyar la Volta a Espanya 2015, es va lluir en l'esforç individual i va impedir una nova exhibició de Froome, a qui es va imposar per 1.03 minuts, a una velocitat superiora als 44 km / hora. Al tercer lloc es va enfilar per sorpresa el campió portuguès del Movistar Nelson Oliveira, a 1.31. En la lluita de la general, el guanyador va ser Froome, impotent per donar abast a Dumoulin, però capaç d'allunyar als seus rivals directes, sobretot a Nairo Quintana, a qui va ficar 2.03 minuts. Un bon cop per al colombià, molt perjudicat vent huracanat que va marcar la crono. Van salvar el tipus Alejandro Valverde i l'holandès Bauke Mollema, que puja a la segona plaça de la general a 1.42. També va donar la talla el jove Adam Yates, mallot blanc, en lloc de podi a 2.45. Es comencen a complicar les coses per Nairo Quintana, quart a 2.59. El colomibà s'agafa al fet que «queda molta muntanya», però ja s'allunya perillosament. Qui no es despenja és el seu company Valverde, que el segueix a 3.19, amb ganes de repetir el podi de l'any passat.

Va ser estrany viure sense megafonia, sense animació, sense entusiasme convertit en aplaudiments el degoteig de ciclistes que anaven arribant a La Ceverne de Pont D'Arc. El record de l'atemptat de Niça va apagar el volum, però no l'esperit del Tour, que va apostar «per no doblegar-se als que tracten de canviar-nos la forma de viure», segons va afirmar el seu director, Christian Prudhomme, de bon matí. L'or per a Dumoulin,«en un moment molt especial per les terribles notícies de Niça». L'holandès va signar la seva segona etapa al Tour, les dues aquest any. Al podi van formar sense música ni aplaudiments dels quatre mallots; el blanc de iots, el verd de Sagan, el de punts de De Gendt i el groc de Froome, al costat del guanyador de l'etapa. Un minut de silenci va posar una llàgrima d'emoció dedicada a Niça

Classificació etapa: 1. Tom Dumoulin (Giant), 50:15; 2. Chris Froome (Sky), a 1.03 s; 3. Nelson Oliveira (Movistar), a 1.31.

Classificació general: 1. Chris Froome (Sky), 58:02:51 2. Bauke Mollema (Trek), a 1.47 s.; 3. Adam Yates (Orica), a 2.45 s; 4. Nairo Quintana (Movistar), a 2.59;?5. Alejandro Valverde (Movistar), a 3:17.