L'eslovac Peter Sagan (Tinkoff) segueix honrant el mallot arc de Sant Martí de campió mundial amb un doblet en l'onzena etapa entre Carcassona i Montpeller, de 162 quilòmetres, en la qual Chris Froome (Sky ) ha enfortit el liderat al endossar 12 segons al colombià Nairo Quintana.

Sagan no para d'oferir exhibicions. Ha participat en l'última emboscada amb el vent com a aliat, a 13 de meta, amb el seu company polonès Bodnar, el líder Chris Froome i Geraint Thomas. Un quartet letal que ha fet inútil la neutralització del gran grup, amb Quintana i els homes del podi atrapats.

Sagan ha alçat els braços per celebrar el doblet en la present edició, la seva sisena victòria en un Tour. Ha impedit el triomf de Froome, atent i ambiciós al final, però el líder esgarrapa amb la bonificació 12 segons més, amb els quals no comptava en una jornada de transició, amb el Mont Ventoux a l'espera.

Una jornada a la mítica muntanya que no serà escenari de la batalla esperada, ja que l'organització instal·larà la meta a 6 quilòmetres del cim pel perill que pot suposar un vent previst de més de 100 km / hora.