El Barça va confirmar ahir la contractació del lateral francès Lucas Digne, procedent del PSG, per a les pròximes cinc temporades. El traspàs s'ha tancat en 16,5 milions d'euros, amb una variable de 4 milions més en funció de títols i aportació individual. El jugador francès, que tindrà una clàusula de rescissió de 60 milions, va jugar a la Roma la passada temporada en qualitat de cedit i com ja s'especulava fa un parell de dies, el seu pròxim destí és Barcelona.

El futbolista, convocat amb França en la passada Eurocopa, tot i no jugar cap minut, arriba al Barça, on serà presentat aquest migdia (a partir de les 11.30 h), per disputar la titularitat a Jordi Alba al lateral esquerre. Digne passarà la revisió mèdica a les 8 del matí i a les 12 h sortirà per primer cop vestit amb la samarreta del Barça al Camp Nou. Posteriorment, a les 12.30 h, oferirà una roda de premsa a la sala Ricarc Maxenchs.

Format al Lilla francès, va ser fitxat fa tres temporades pel Paris Saint Germain, però a l'equip de la capital parisenca no va obtenir els minuts que esperava i va aconseguir una cessió al Roma, on el curs anterior va jugar una trentena de partits, amb tres gols marcats.

Nascut a Meaux el 20 de juliol de 1993 (complirà 23 anys dimecres de la setmana que ve), Digne és un esquerrà tancat, molt atlètic i de llarg recorregut a la banda, cosa que li permet incorporar-se a accions ofensives amb relativa facilitat. Per primer vegada, Jordi Alba tindrà en el nou fitxatge un veritable oponent per disputar-li la titularitat de la banda esquerra.

Guanyador del mundial sub-20 del 2013 amb França juntament amb el nou central blaugrana Umtiti, Digne compta en el seu historial esportiu amb dues lligues franceses, les obtingudes en els dos anys que va estar a les files del PSG. Digne es converteix en la tercera contractació d'aquest estiu a l'equip català, la segona de francesa, després de l'arribada del central Samuel Umtiti i del migcampista Denis Suárez.

La Fiscalia no recorrerà

La Fiscalia no recorrerà la pena de 21 mesos de presó imposada per l'Audiència de Barcelona al futbolista internacional argentí del FC Barcelona Leo Messi, malgrat que l'exculpava dels tres delictes fiscals pels quals finalment ha estat condemnat. Segons van informar fonts judicials, el ministeri públic va acordar no recórrer davant el Tribunal Suprem la sentència en la qual l'Audiència va condemnar la setmana passada Messi i al seu pare a 21 mesos de presó per haver defraudat 4,1 milions a Hisenda entre 2007 i 2009 mitjançant un entramat de societats interposades.

La Fiscalia, que inicialment es va querellar contra Messi i contra el seu pare, va acabar demanant l'arxiu del cas per a l'astre argentí, després que aquest tornés la suma defraudada, en concloure que no va tenir coneixement del frau perpetrat perquè la seva intervenció va ser «purament formal» i es va limitar a seguir les indicacions del seu progenitor. Per aquest motiu, la Fiscalia només va acusar en el judici el pare del futbolista, Jorge Messi, per a qui va demanar 18 mesos de presó, mentre que l'Advocacia de l'Estat va sol·licitar per a tots dos una pena de 22 mesos i quinze dies de presó.

La Fiscalia tampoc no va recórrer en el seu moment la decisió de l'Audiència de portar Messi a judici, encara que en aquest cas es va sumar a l'informe presentat per la defensa del futbolista, que argumentava que el futbolista no s'havia d'asseure al banc dels acusats pel seu desconeixement de la gestió de la seva fortuna. Els Messi ja han anunciat que recorreran davant el Suprem la sentència condemnatòria.