El FC Barcelona ha fet oficial aquest dimarts el fitxatge del central internacional francès Samuel Umtiti, que arriba procedent de l'Olympique de Lió per 25 milions d'euros i que signarà el seu nou contracte per a les pròximes cinc temporades aquest divendres, mateix dia en què serà presentat al Camp Nou, i amb una clàusula de rescissió de 60 milions d'euros.

El seu fitxatge va ser anticipat el 30 de juny passat en roda de premsa pel president blaugrana, Josep Maria Bartomeu. Umtiti ha arribat a un acord amb el club per confirmar-se com la segona incorporació d'aquest mercat d'estiu, després de la recuperació del migcampista Denis Suárez.

Bartomeu va anunciar que el fitxatge seria per un import fix de 25 milions d'euros, com així ha confirmat el club en un comunicat, tot i que calia arribar a l'entesa amb el central internacional, un acord assolit ja per a un període de 5 temporades i amb una clàusula de rescissió de 60 milions.

El defensa francès arriba al FC Barcelona per reforçar "tota la línia defensiva del conjunt de Luis Enrique", ha apuntat el club en un comunicat.

Als seus 22 anys, ha debutat a nivell absolut amb França a l'Eurocopa que va acabar aquest passat diumenge amb victòria de Portugal sobre els amfitrions gals, amb Umtiti disputant la final, la semifinal i part del duel de quarts de final. En els seus 170 partits amb l'Olympique de Lió, malgrat la seva joventut, ha jugat tant de central com de lateral esquerre, arribant a ser capità en alguns duels i marcant cinc gols.

Segons ha destacat el club, Umtiti donarà "moltes possibilitats" a la defensa del Barça. "Es caracteritza també per la potència física. No és excessivament alt (1,81 metres), però compta amb un físic que li permet ser protagonista en les jugades a pilota parada, tant en la rematada com en els rebutjos", va destacar l'entitat .

Presentació divendres

Samuel Umtiti aterrarà aquest dijous a la tarda a Barcelona i està previst que faci una breu sessió fotogràfica davant les oficines del club. Però serà el divendres quan, a primera hora del matí, farà el reconeixement mèdic i posteriorment signi el contracte en un acte privat.

Tot seguit tindrà lloc la presentació oficial, en tres actes. A les 13.30 hores serà presentat a la Platea de la Primera Graderia del Camp Nou. A les 14.00 hores se sotmetrà a una sessió fotogràfica al terreny de joc amb accés permès al públic a les grades durant aquesta sessió a partir de les 13.45 hores.

Finalment, a les 14.30 hores, tindrà lloc la conferència de premsa a la sala Ricard Maxenchs del feu blaugrana. Acompanyaran al jugador el vicepresident esportiu, Jordi Mestre, el director d'esports professionals, Albert Soler, i el secretari tècnic, Robert Fernández.