El palamosí Adel Mechaal segueix sumant èxits a la seva carrera esportiva i ahir, a Amsterdam, va aconseguir penjar-se la medalla d'argent a la final dels 5.000 metres de l'Europeu. Una setmana després d'aconseguir la mínima olímpica en els 1.5000 (la dels 5.000 ja la tenia), Mechaal continua demostrant el seu gran estat de forma i, possiblement només per culpa d'una topada en l'última gambada, va quedar-se fora del primer graó del podi holandès, al qual va accedir Ilias Fifa.

La cursa va ser tensa, molt tàctica i amb estrebades. Qui es va encarregar de marcar el ritme va ser Hayle Ibrahimov (Azerbaidjan), sotscampió l'any 2014, va fer la tercera volta en 1:05.44, posant el grup en fila, mentre que es passava el primer 1.000 en 2:51.69. Mechaal estava molt atent als canvis i sempre va estar situat en una posició dominant de la cursa, en la qual Ibrahimov i el turc Aras Kaya s'anaven rellevant al capdavant del grup. Un canvi del turc als 1.500 va provocar els primers talls entre els participants, i va quedar un grup de sis atletes que s'anaven vigilant mútuament. Fins que en el darrer 500 Ibrahimov va tornar a canviar el ritme, posant-se al capdavant al toc de la campana. Mechaal va aguantar el canvi de ritme i va contraatacar a l'últim revolt, posant-se al capdavant de la cursa, aguantant la posició fins a la mateixa línia d'arribada, moment en què, per unes mil·lèsimes, Ilias Fifa li va prendre l'or.

Mechaal va patir una petita topada, fortuïta en els darrers metres, que li va fer perdre el ritme de gambada i, una mica, l'equilibri i el va deixar, amb gairebé tota seguretat, sense el metall que buscava a Amsterdam.

El proper repte per a Mechaal son els Jocs Olímpics de Rio. L'objectiu, per al palamosí, serà arribar a la final. "Aquest any he guanyat la medalla de bronze a l'Europeu de cros i la de plata al de 5.000. A veure què passa als Jocs. Allà vull entrar a la final i estar entre els vuit millors". El palamosí reconeixia que aquesta plata no el satisfà: "Jo venia a buscar l'or i fins als últims 30 metres anava bé, però m'han ventat una empenta que m'ha desequilibrat i m'ha fet perdre aquesta centèsima. Llàstima. Ara a seguir treballant per fer-ho millor la propera vegada" i va repetir que "no em conformava amb res que no fos l'or, però he tingut un gran desgast corrent molt atent pel carrer dos, mentre que els altres han anat més al que feia Ibrahimov, i a mi m'ha passat factura, però estic content". Amb tot, intentava buscar una lectura positiva afirmant que "d'aquestes curses se n'aprèn. És el meu primer Europeu en 5.000 i n'he après molt. Me'n vaig content amb la plata, però no del tot satisfet".

És un dels finals més ajustats que es recorden en una cursa de 5.000, amb tots els integrants del podi en la mateixa centèsima i, segons Mechaal "això demostra que no et pots relaxar ni un sol metre. Llàstima l'ensopegada en els darrers metres". El fet de dedicar-se per complet a l'atletisme ha estat un pas important: "Dues medalles en un any des que vaig deixar la feina crec que està molt bé".