Classificar-se per a Rio de Janeiro i gaudir dels primers Jocs Olímpics de la seva carrera sense desaprofitar l'oportunitat de viure la seva segona experiència a la WNBA. Això és el que tenia previst fer la gironina Marta Xargay aquest estiu i que, de moment, està complint punt per punt. Espanya ja té el bitllet per als Jocs a la butxaca, se'l va guanyar en el preolímpic de Nantes, i aquest cap de setmana ha guanyat els seus dos primers partits de Lliga amb els Phoenix Mercury que, tot i no haver començat realment bé, són un dels candidats al títol, amb un equip de primer nivell amb Diana Taurasi, De Wanna Boner, Sonja Petrovic, Griner o Dupree a més de la mateixa Marta Xargay.

Amb la plena confiança de l'entrenadora de Phoenix Mercury, Sandy Brondello, Xargay viurà un estiu realment poc habitual. La gironina que, durant la temporada europea juga amb el Praga, ha arribat a l'equip d'Arizona quan ja s'havien disputat dinou jornades de lliga a la WNBA. I, de fet, només podrà disputar un grapat de partits abans d'incorporar-se a la selecció espanyola per disputar els Jocs Olímpics i un cop passada la competició de Rio tornar als Estats Units per acabar una competició on Phoenix Mercury hauria d'arribar lluny en el play-off. Lògicament, mentre es disputin els Jocs, la WNBA s'atura perquè moltes de les seves principals estrelles seran a Rio de Janeiro. Després d'acabar la seva segona experiència a la WNBA, i si li queden forces, Marta Xargay podrà descansar ben pocs dies abans d'incorporar-se de nou al bàsquet europeu, on l'estiu passat va fer el canvi de Salamanca a Praga.

I, de moment Marta Xargay està aprofitant el temps a la WNBA tot i que els Mercury han perdut els dos partits d'aquest cap de setmana. Diumenge, en un partit espectacular contra Chicago Sky (100-95), Xargay va fer qunze punts, 3 rebots i 5 assistències en només 24 minuts sortint des de la banqueta. Un bàsquet d'una de les grans estrelles del bàsquet nord-americà, Elena Delle-Donne, va acabar decantant el partit del costat de l'equip de Chicago.