El ciclista britànic Chris Froome (Team Sky) ha declarat que no "esperava" acabar l'etapa d'aquest dissabte amb el mallot groc i que tampoc tenia planejat realitzar un atac a la baixada del Col de Peyresourde, últim port de muntanya de la vuitena etapa d'aquesta edició del Tour de França on es va fer amb la victòria.

El vencedor de la jornada d'ahir va anar a per totes, i pel que sembla tenia clar que no anava a deixar que res s'interposés en el seu camí. Ni tan sols un aficionat. Com es pot apreciar en el vídeo, un home vestit amb la samarreta de la selecció colombiana de futbol es va acostar massa a ell durant un petit tram de la cursa, donant-li ànims. Es desconeix si l'aficionat es va dirigir cap al ciclista de mala manera, però sí que es va poder apreciar com es va desfer Froome de la seva presència: amb un cop de puny directe a la cara, agressió en qualsevol cas i sempre injustificada.

"És la primera etapa que guanyo així, un somni més que he complert aquí i una autèntica sorpresa perquè no m'esperava acabar el dia de groc. Demà ve Andorra, que promet ser una etapa molt dura, i avui m'he deixat molta energia. intentaré recuperar tan bé com pugui per poder estar en plena forma demà ", va analitzat.

Una de les claus de la victòria de Froome va ser l'efecte sorpresa que va causar el seu atac en els seus perseguidors. Nairo Quintana (Movistar Team) i el seu equip no van saber reaccionar a la magnífica escapada que va realitzar el britànic en els últims quilòmetres, el que li va valer per fer-se amb el mallot groc.

"No estava planejat. Vaig tenir un pressentiment en l'últim moment, vaig provar sort i ha funcionat. Ho vaig intentar dues vegades en la pujada i no hi va haver manera. Després vaig pensar que el pitjor que podria passar era que em enxampessin i arribéssim junts a meta, així que valia la pena intentar-ho. He hagut d'invertir molta energia en els últims deu quilòmetres però no volia arriscar massa en la baixada perquè anava molt ràpid i hi havia moltes corbes ", ha acabat.