Després de conèixer la condemna de 21 mesos de presó per a Leo Messi i el seu pare per frau fiscal, el Barça va engegar una campanya a les xarxes socials sota l'etiqueta #TotsSomLeoMessi, defensant el jugador argentí, que ha estat objecte de debat.

El portaveu del club, Josep Vives, va sortir ahir en roda de premsa assegurant que «en cap cas defensem el frau fiscal», sinó que l'objectiu és «defensar una persona que ha estat tractada de manera injusta». Vives va denunciar l'«acarnissament» amb què des d'alguns mitjans s'havia tractat el davanter argentí i va recordar que la fiscalia en demanava l'absolució.

La campanya es va encetar dissabte a la tarda, amb un impacte molt gran a les xarxes socials. Vives va recordar que Messi «tenia 19 anys quan va firmar aquells contractes» i va deixar clar que «va regularitzar la seva situació amb l'Agència Tributària pagant una multa enorme de 50 milions d'euros. És el primer contribuent de l'Estat espanyol». El portaveu del Barça va afegir que «ens hem trobat amb la humiliació, l'escarni i l'acarnissament cap a una persona».

El club també va anunciar ahir que s'havia firmat l'escrit de conclusions i conformitat pel procediment obert pel fitxatge de Neymar. El Barça va recordar en un comunitat que després d'aquest acte protocol·lari a l'Audiència de Barcelona «no hi ha acusació» ni per a Josep Maria Bartomeu ni per a Sandro Rosell i que és el club qui queda condemnat a pagar 5,5 milions d'euros de multa. El pacte va ser ratificat pel Ministeri Fiscal i l'advocacia de l'Estat. La certificció de l'acord de conformitat i els informes jurídics que la junta va fer servir per prendre aquesta decisió estaran a disposició dels socis des d'avui al matí.