Lewis Hamilton (Mercedes) va regnar de nou al circuit de Silverstone, on va guanyar per quarta vegada, tercera consecutiva, el Gran Premi de Gran Bretanya, i va estrènyer el setge a l'alemany Nico Rosberg, qui tot i acabar segon va ser sancionat amb 10 segons pels missatges de ràdio que el van enviar a la tercera plaça. D'aquesta manera, el britàtnic té l'encara líder del Mundial a només un punt.

Hamilton va dominar de principi a fi el cap de setmana, en què va ser el més ràpid des dels primers entrenaments, en la classificació de dissabte i en la carrera, que va liderar des de la sortida neutralitzada, amb pista mullada, fins a l'assolellat final, sempre amb una distància que va fer impossible que ningú l'atrapés. "Adoro aquest circuit. És el millor gran premi i mai veus a tanta gent com aquí", va assegurar després d'aixecar la copa del campió. És la quarta vegada que ho fa, amb la qual cosa iguala l'anglès Nigel Mansell i es queda a un Gran Premi britànic dels cinc del seu compatriota Jim Clark i el francès Alain Prost.

La victòria del tricampió mundial nascut a Stevenage -a poc més d'una hora de trajecte en cotxe de Silverstone- suposa un nou cop psicològic al campionat, que lidera Rosberg, però la primacia sembla tenir els dies comptats, amb quatre victòries de Hamilton en les últimes cinc curses. Un Rosberg que reté el lideratge, però que va patir de valent en el traçat anglès amb un incansable Max Verstappen (Red Bull), que el va avançar en la volta 16 i va obligar el teutó a perseguir-vint voltes fins tornar-li la moneda.

Fora del garatge de Mercedes, Verstappen va tornar a demostrar la bona conducció que li ha permès fer el salt des Toro Rosso amb el seu tercer podi, després de posar en dificultats Rosberg. El jove pilot holandès, de 18 anys, va quedar per davant del seu company australià Daniel Ricciardo, que va ser quart.

Si l'escuderia austríaca mostrava la seva millora, Ferrari va tancar un mal cap de setmana, amb un sisè lloc de Kimi Raikkonen i un novè de Sebastian Vettel, que va cometre errors estratègics i de pilotatge. Els seus problemes els va aprofitar Force Índia, amb el mexicà Sergio Pérez, sisè i l'alemany Nico Hülkenberg setè.

Carlos Sainz (Toro Rosso) va tornar a puntuar -i ja en van set de les deu carreres disputades- amb un vuitè lloc, mentre que Fernando Alonso (McLaren-Honda) es va quedar fora dels punts, tretzè, després d'una sortida de pista al revolt 1 que li va fer perdre el desè lloc.

El xàfec que va caure deu minuts abans de l'inici de la cursa va provocar que hagués de començar després del cotxe de seguretat, amb cinc girs neutralitzats fins que la direcció de carrera va decidir retirar-lo, mentre els pilots es queixaven per la ràdio. Quan va desaparèixer el cotxe de seguretat, un gran grup de pilots va acudir als tallers per canviar els pneumàtics de pluja pels intermedis. No ho va fer així Lewis Hamilton, ni el seu company Rosberg ni l'holandès Max Verstappen, que van buscar fer camí i diferències.

La cursa va trigar tot just dues voltes més a tornar-se a neutralitzar per una sortida de pista de Pascal Wehrlein (Manor), que es va quedar fora de carrera en patinar sobre la pista mullada. Poc després es retirava Marcus Ericsson (Sauber), recuperat després del seu accident de dissabte. Es decretava el cotxe de seguretat virtual, moment aprofitat per Hamilton, Rosberg i Verstappen per canviar els seus pneumàtics. L'anglès mantenia el seu avantatge, encara que Rosberg era més ràpid que ell i Verstappen millorava el ritme per volta dels dos Mercedes. Tot i això, Hamilton va mantenir el tipus, va aguantar les envestides dels perseguidors i va aguantar la primera plaça; l'emoció va estar en la lluita entre Rosberg i Verstappen pels altres dos esglaons del calaix. L'alemany es va assegurar el segon, però va veure com el seu lideratge del Mundial cada cop perilla més. El podria perdre el d'aquí a 14 dies a Hungaroring.