El pilot britànic Lewis Hamilton (Mercedes) va aconseguir ahir adjudicar-se la pole position amb el millor temps de la classificació del Gran Premi de la Gran Bretanya al circuit de Silverstone, en el qual els espanyols Carlos Sainz (Toro Rosso) i Fernando Alonso (McLaren-Honda) van ser vuitè i desè, respectivament, tot i que guanyaran una posició per la sanció que va patir Sebastian Vettel (Ferrari).

El pilot de Mercedes, la localitat natal del qual (Stevenage) està a poc més d'una hora en cotxe del circuit de Silverstone, va afegir d'aquesta manera una pole més al seu palmarès, la sisena des de principis de temporada, la quarta al traçat anglès i la número 55 de tota la seva carrera esportiva.

Hamilton, després que la primera volta ràpida que va aconseguir va ser invalidada per sobrepassar amb els seus quatre rodes els límits de la pista en un revolt, es va destapar amb un gir encara més ràpid, en els últims minuts per convertir-se en l'home més ràpid de la jornada d'ahir.

El registre final del britànic va ser d'1: 29.287, més de tres dècimes més ràpid que el seu company i rival l'alemany Nico Rosberg, que sortirà segon a la formació d'avui del Gran Premi de la Gran Bretanya.

La segona línia de la graella de sortida estarà formada pels dos pilots de Red Bull: l'holandès Max Verstappen i l'australià Daniel Ricciardo; seguits pels dos Ferrari del finlandès Kimi Raikkonen i l'alemany Sebastian Vettel, que finalment va perdre cinc llocs per haver canviat la caixa de canvis, el que va fer-lo passar de la sisena a l'onzena plaça, un canvi que es va fer efectiu una estona després de la qualificació.

Van completar els deu primers llocs el finlandès Valtteri Bottas (Williams), que va fer el setè temps a la Q3, seguits per l'espanyol Carlos Sainz, l'alemany Nico Hülkenberg (Force Índia) -que va acabar vuitè però a qui van invalidar la seva millor volta per la mateixa raó que a Rosberg- i l'espanyol Fernando Alonso. La sanció a Vettel va fer que tots ells guanyessin un lloc a la formació de sortida per la sanció al tetracampió alemany Sebastian Vettel, per la qual cosa Sainz sortirà setè, Alonso novè i el mexicà Sergio Pérez (Force Índia) passarà al desè lloc.

L'únic pilot que no va arribar a participar a la sessió classificatòria va ser el suec Marcus Ericsson, de Sauber, en ser víctima d'una forta topada contra les tanques durant la tercera sessió dels entrenaments lliures. Un xoc del qual el pilot en va sortir il·lès. Això no va evitar que Ericsson fos traslladat a un hospital per tal de sotmetre's a una revisió.