El belga Greg van Avermaet s'ha imposat avui en una escapada que ha culminat els 216 quilòmetres de la cinquena etapa del Tour de França, la primera de mitja muntanya al Massís Central. El corredor belga de BMC també s'ha vestit de groc.

El ciclista del BMC ha aconseguit el seu segon triomf parcial en la ronda francesa, després de l'aconseguit a Mende fa un any, després d'haver deixat a la desena de companys de fuga, que s'ha format només començar la jornada.

Van Avermaet ha estat el més fort, s'ha quedat sol amb el seu compatriota Thomas De Gendt, al que ha deixat en l'ascens al Col de Perthus, penúltim port puntuable de la jornada, a uns 30 quilòmetres de la meta.

El nou líder de la general estava a 18 segons del líder, l'eslovac Peter Sagan, a l'inici de la jornada.

Entre els favorits, només l'espanyol Alberto Contador ha perdut temps, mig minut respecte als que lluiten per la general; en particular, el britànic Chris Froome i el colombià Nairo Quintana.

L'espanyol Alejandro Valverde ha conservat la tercera plaça de la general, dos segons pitjor que el francès Julien Alaphilippe, que està a 5.11 del líder.