El jove aler gironí de 18 anys Eric Vila, fins ara aler del planter del FC Barcelona, ha assegurat que la seva marxa a la Universitat de Texas A&M arriba motivada per l'objectiu de millorar.

"Personalment no t'agrada anar-te'n de casa, però crec que és una decisió que em servirà per millorar i créixer com a jugador", ha indicat el prometedor jugador des del Nike Camp, que se celebra aquesta setmana a Andorra.

Vila, que compaginarà el bàsquet amb els estudis de màrqueting, creu que si als Estats Units o en altres costats "mostren interès pels jugadors del Barça demostra que el club està fent bé la seva feina de planter".

I sobre l'èxode de jugadors de l'ACB a l'NBA, que s'està produint aquest estiu, amb noms com Sergio Rodríguez o Satoransky, Eric Vila ha opinat: "Cadascú tindrà els seus motius i elegeix el seu camí, però crec que els joves busquem la manera de créixer com a jugadors, i no vol dir que no estiguem a gust aquí".

"Vaig valorar el tema físic perquè crec que als Estats Units puc millorar en aquest aspecte. També m'enfrontaré als millors jugadors d'aquest país", ha assegurat.

Sobre la possibilitat que la seva carrera esportiva pugui transcórrer als Estats Units durant molts anys i fer el salt a l'NBA, l'aler ha afirmat no tenir pressió.

"Es veurà. Ara penso any a any i a estar a la universitat. Si no m'agrada, puc tornar o seguir quatre anys. el que vull ara és gaudir i anar pas a pas", ha dit.

Eric Vila s'incorporarà de manera immediata a la selecció espanyola sub-18 per disputar l'Europeu, que acabarà el 7 d'agost, i després iniciarà la temporada als Estats Units.

Sobre el fet de ser protagonista del campus i mirall per als participants sent tan jove, el jugador ha explicat: "És especial. Jo gairebé sóc un nen. Tinc divuit anys i gaudeixo com un nen petit quan vinc a aquests campus. Fa dos o tres anys jo estava on estan els nois i sé la il·lusió que els fa".

L'aler gironí ha estat acompanyat pel base Raül López, que a final d'aquesta temporada va posar punt final a la seva prolífica carrera professional, i ha decidit fer una visita sorpresa als organitzadors del campus del Principat.