L'acord de filiació entre el Girona i el Peralada ha propiciat que l'equip xampanyer no pugui disputar la Copa Catalunya aquesta temporada. El conjunt empordanès, entrenat per Arnau Sala, havia d'enfrontar-se a l'Olot en la primera eliminatòria de la competició el proper diumenge 31 de juliol però no ho podran fer després d'haver-ne estat exclosos.

Aquesta ha estat una de les conseqüències de l'acord entre els gironins i els de l'Alt Empordà. La Copa Catalunya sempre és bona per tenir partits de pretemporada més exigents i sobretot, si es van superant eliminatòries, per obtenir injeccions econòmiques per als clubs, tot i que tots prioritzen la lliga.

Des de Peralada accepten la decisió de la Federació Catalana tot i que, com han publicat a les xarxes socials, fa tot just una setmana, el departament territorial d'aquest organisme els va assegurar que l'acord de filiació amb el Girona no afectaria en absolut la trajectòria de l'equip a la Copa Catalunya aquesta temporada, però sí en la vinent. No obstant, la Federació va rectificar i els va fer saber ahir amb una notificació que no podrien participar en la present edició de la Copa Catalunya a causa de les seves normes reguladores, que dicten que cap filial pot disputar la competició.

Un cas calcat al del Peralada es va viure la temporada passada en aquesta competició. L'estiu passat, el Morell va convertir-se en el filial del Reus Deportiu, ara a Segona Divisió i, tot i que inicialment va estar inscrit a la competició, va ser exclòs pels mateixos motius que el club gironí, pel fet de ser un filial d'un altre equip que disputa la competició. Tot i aquesta decisió, el partit entre el Peralada i l'Olot es disputarà igual, encara que serà en règim d'amistós. Tirar endavant el matx ha estat decisió dels dos clubs, que jugaran el proper dissabte 30 de juliol.

Entremig d'aquesta decisió, el tècnic Arnau Sala i el seu equip segueixen perfilant la nova plantilla després de passar a ser un filial del Girona. Ahir es va concretar l'arribada del lateral dret Pau Ribas (l'Escala), que s'afageix a les incorporacions de Nacho Ruiz (Girona B), Chele (Terrassa) i Estellés (Sabadell B).

L'Olot supera l'eliminatòria

L'exclusió del Peralada de la Copa Catalunya permet a l'Olot de Ramon Maria Calderé passar a la segona ronda sense haver de jugar el partit de manera oficial. Els olotins, sempre compromesos amb aquesta competició, esperen ara rival per a la següent eliminatòria.

Aquest sortirà del derbi que disputaran el Figueres i el Palamós el proper diumenge 31 de juliol a Vilatenim. El partit de la segona eliminatòria es jugaria al Municipal d'Olot. Un altre duel d'aquesta pretemporada que podem apuntar al calendari del conjunt garrotxí, que es posarà en marxa dijous que ve, 14 de juliol.