L'aler nord-americà Kevin Durant ha anunciat aquest dilluns que abandona els Oklahoma City Thunder per recalar en les files dels vigents campions de la conferència Oest i subcampions de l'NBA, Golden State Warriors, on militarà al costat de Stephen Curry i Klay Thompson.

Durant ha informat de la seva decisió a través d'una carta publicada a 'The Players Tribune', on explica els motius que l'han portat a prendre aquesta decisió, sota el títol "La meva nova etapa".

"El primer al que em vaig obligar en aquesta decisió era que havia d'estar basada en créixer com a jugador i això és el que m'ha guiat", va afirmar.

"Però estic en un punt en la meva vida en el qual és d'igual importància trobar una oportunitat que m'ajudi en la meva evolució com a home: moure de la meva zona de control a una nova ciutat i comunitat que ofereixi el major potencial per a la meva contribució i creixement personal. Amb això en ment, he decidit que me'n vaig a Golden State Warriors ", ha afegit.

Així, l'aler de 27 anys, deixa l'equip d'Oklahoma City a què ha estat lligat durant 14 anys. Durant va ser triat en la segona posició del 'draft' el 2007 per Seattle Supersonics, un any abans que la franquícia es traslladés al 2008 de Seattle a Oklahoma City.

L'aler va enlairar com rookie de l'any el 2007 a Seattle, i ja amb els Thunder va volar fins a ser finalista de l'NBA el 2012, MVP de la temporada regular el 2014, set vegades All Star de l'NBA (2010-2016), i cinc vegades membre del millor quintet de la NBA (2010-2014).

Durant aquesta última temporada, els Thunder van fregar el seu retorn a la final de la NBA davant els Warriors. El ja exequip de Durant va deixar escapar una renda de 3-1 davant els 'Splash Brothers', Stephen Curry i Klay Thompson, Draymond Green i companyia, que van remuntar per guanyar la final de la Conferència Oest.

"Aquestes han estat, de lluny, les setmanes més desafiadores de la meva carrera professional. Entenia que estava en una cruïlla de camins en la meva evolució com a jugador i com a home, i això inclou prendre decisions molt difícils. El que no entenia realment era les emocions que sorgirien aquest procés ", va escriure Durant.

Durant reconegut que li "fa mal saber" que va a "defraudar tanta gent" amb la seva elecció. "Però crec que estic fent el que sento que és el correcte en aquest moment de la meva vida i en la meva carrera com a jugador", ha apuntat.

"Trobaré a faltar a Oklahoma City i el paper que he tingut en la construcció d'aquest equip notable. Recordaré sempre les relacions dins de l'organització, els amics i companys d'equip amb els que vaig estar a pista durant nou anys, i tots els aficionats i la gent de la comunitat.

"Ells sempre han estat amb mi sense condicions i no puc estar més agraït pel que han significat per a la meva família i per a mi", ha afegit.

Durant aterrarà a Oackland per jugar al Oracle Arena costat dels vigents subcampions de l'NBA i campions en 2015. L'aler completarà una plantilla de somni, al costat del vigent MVP de la temporada regular, Stephen Curry, i jugadors de la talla de Klay Thompson, Draymond Green o Andre Iguodala.