La banyolina Esther Guerrero va quedar fora de la final dels 800 metres femenins de l'Europeu d'atletisme, programada per demà a la nit a Amsterdam. La migfondista gironina va fer ahir una gran semifinal, plena de lluita i coratge, però el seu cinquè lloc, amb una marca de 2:01.62, la va deixar sense el bitllet per a la carrera definitiva. La vencedora d'aquesta sèrie de semifinals va ser la francesa Renelle Lamote, amb un temps d'1:59.87.

Guerrero ja va realitzar una ronda preliminar magnífica i en la prova d'ahir de semifinals, tot i resistir fins al final en la seva sèrie no va poder obtenir un millor resultat. No obstant, la cursa va deixar veure una atleta valenta, que en breu hauria de confirmar el seu proper repte: la participació als Jocs Olímpics, només pendent de l'oficialització dels tècnics.

En el marc dels europeus d'atletisme la gran triomfadora de la jornada va ser la saltadora Ruth Beitia, que amb un salt d'1,98, va aconseguir un nou títol europeu i ja en suma tres als seus 37 anys.

A la final, Beitia no va renunciar a cap alçada. Va començar a 1,84, va continuar amb 1,89 i va cometre el seu primer nul en 1,93. Va superar aquesta alçada a la segona temptativa i la càntabra va gaudir de valent perquè estava al podi provisional. Quan va superar els 1,96 seguia tercera, malgrat haver-ho saltat a la primera, però ja tenia la medala assegurada. El llistó situat en 1,98 va dictar la sentència definitiva.

Per la seva banda, l'atleta madrileny Bruno Hortelano es va quedar a quatre centèsimes de la medalla de bronze a la final de 100 metres dels campionats d'Europa en acabar quart amb un temps de 10.12. Va guanyar l'holandès Churandy Martina, amb un temps de 10.07, seguit del turc Jak Ali Harvey i del francès Jimmy Vicaut amb un tems de 10.08.

En una atra prova, David Bustos tornarà a ser l'únic espanyol a la final de 1.500 dels europeus, després de classificar per temps en la primera ronda gràcies a la seva marca de 3: 40.60, mentre que Marc Alcalá i Llorenç Sales van ser eliminats. També Sergio Fernández es va classificar per a la final de 400 metres tanques en guanyar la tercera semifinal amb una marca de 49.20 segons.