El britànic Mark Cavendish es va mostrar intractable i va signar un triplet que suposa la seva victòria número 29 al Tour de França en una jornada de calor i d'enllaç amb els Pirineus en la qual el belga Greg Van Avermaet va mantenir el mallot groc de líder.

Cavendish està imparable. Va batre en un esprint en lleugera baixada i el vent a favor a l'alemany Marcel Kittel i al jove britànic Daniel McLay. Una victòria que permet a Cavendish recuperar el mallot verd, que lluïa Peter Sagan, aquest cop sisè. Van Avermaet va entrar de groc i amb aquest color anirà a la muntanya. El segueixen el francès Julian Alaphilippe i l'espanyol Alejandro Valverde. Froome i Nairo Quintana estan empatats, a 5:17, i Alberto Contador pateix encara a 01:21 dels principals rivals directes.

L'etapa d'ahir presentava incògnites, amb tres petits ports, propícia per a tothom i de transició pura per als favorits. Fins a l'esprint final cap equip va prendre el comandament. L'aproximació va ser una batalla de mil colors, però sense domini, una constant en aquest Tour. Cada un pel seu costat. Marcel Kittel va ser el primer a llançar l'esprint, amb Kristoff amb ganes d'estrenar-se i Sagan barallant el mallot verd amb ungles i dents. Costa avall i amb vent favorable, Cavendish va ser una bala.

Classificació etapa: 1. Mark Cavendish (Dimension), 4h.43:48; 2. Marcel Kittel (Etixx), m.t; 3. Daniel McLay (Fortuneo), m.t.

Classificació general: 1. Greg Van Avermaet (BMC), 30h. 18:38; 2. Julian Alaphilippe (Etixx), a 05:11; 3. Alejandro Valverde 8Movistar), a 05:13.