Faci'm balanç de la temporada.

Esportivament parlant, aquest any hem viscut el quart descens consecutiu de l´equip sènior masculí. Estem passant per una mala ratxa que ens ha situat a una categoria no desitjada, l'hem d´acceptar, però, i treballar per revertir la situació. No obstant això, el club està creixent per baix, amb el projecte de la CEBA, i per dalt amb la unió oficial del grup de veterans, que aquest any han entrat a la dinàmica del club. Tot i que els resultats no han sigut els ideals, el club mira de créixer per altres bandes: aquest any hem tingut fitxes d´entre 5 i 60 anys.

Sap els motius?

A diferència de fa uns anys, crec que els costos per jugar són avui en dia molt més elevats, els nens disposen de més facilitats per accedir a moltes activitats d'oci i, a la zona, som tres equips que estem fent bé les coses, la qual cosa diversifica encara més els jugadors.

De cara a l'any que ve, quina és la intenció del sènior masculí?

Després de comentar la situació amb l´entrenador, Jordi Marull, i l'àrea esportiva vam decidir jugar a Sots-25, i no a tercera territorial. És una categoria que creiem que s'adapta molt bé a les nostres realitats, ja que som un grup de jugadors molt joves i amb moltes ganes d'aprendre i progressar. Vam avaluar la possibilitat de tornar a jugar a la mateixa categoria (3a catalana) que aquest any, però des del punta de vista econòmic no vam trobar les facilitats esperades i des del punt de vista esportiu no ho vèiem clar.

Tindrà, per fi, Figueres el tercer pavelló?

Els clubs que fem servir els pavellons ens vam reunir per fer un front comú abans de les eleccions municipals perquè s'impulsés, d'una vegada per totes, el pavelló. L'Ajuntament ens ha promès que a finals del 2018 el pavelló estaria acabat, però de moment no hem vist ni el projecte ni s´ha posat cap primera pedra. Estem a l'expectativa per veure si hi ha nou pavelló i així desfogar una mica el tap que es produeix i que impedeix que puguem dur a terme la nostra activitat d'una manera més idònia.

Com els ha afectat haver de pagar la Seguretat Social dels entrenadors?

Ens ha afectat molt directament, ja que la quota -d'uns 40 € ja era difícil d´assumir fa dos o tres anys-­ s'hagi incrementat a 50 €, és encara més difícil d´assumir per a moltes famílies. Tenim un cost directe inicial d´uns 12.000 € cada temporada només per pagar la Seguretat Social.

Quines alternatives hi ha?

Nosaltres ens deixem aconsellar per la Federació que ens diu que, si no complim amb el pagament de la Seguretat Social, no ens pot assegurar que estiguem coberts el cent per cent. Aleshores nosaltres -com a subsidiaris directes d´una possible multa al club, la qual s´hauria d´avalar amb el patrimoni de la junta- vam decidir optar per l'opció que sí que és cent per cent segura. Sí que és veritat que existeix el contracte de voluntariat, però avui en dia amb tota la problemàtica política que es viu i la indefinició en molts de temes, no volíem córrer riscos.

El projecte de la CEBA ha funcionat?

La CEBA és el projecte en el qual dediquem més esforços. Tenim uns 70 nens de tots els col·legis de Figueres que són fruit de dos anys de treball. La valoració és molt i molt positiva i segons hem pogut parlar amb pares, mares, nens i Ampes tothom està molt content. Si tenim la sort que l'Ajuntament ens ajudi econòmicament, podrem abaixar la quota, i així podrem arribar a un nombre més elevat de nens. D'aquesta manera podrem incrementar, a la llarga, el nombre de jugadors de base del club.

La CEBA és un projecte que va més enllà del bàsquet, no?

Sens dubte, i és un dels objectius principals. La CEBA és també un projecte d'integració social per a la ciutat que intenta ajudar als nens a tenir un futur ben encaminat. Des de la junta, intentem que hi hagi cohesió social al club i que els nens s´ho passin bé per tal que el bàsquet, paral·lelament als estudis, els faci créixer més com a persona.

Com són les relacions amb altres clubs de la comarca?

Un dels objectius inicials de la junta va ser unir els clubs de la zona. Junts hem pogut tirar endavant cursos d'auxiliar de taula o d'entrenadors, i és d'aquesta manera, si estem tots units, que la Federació ens podrà oferir un millor tracte. També hem organitzat tornejos de 3x3 o amistosos amb equips estrangers. L'activitat conjunta més important que fem és el Torneig Tramuntana, segurament el segon torneig més important a la província. Per l'edició d´enguany, s'està estudiant incorporar la categoria de Mini.