Alberto Contador va tornar a viure una jornada negra al Tour de França 2016, una prova que difícilment guanyarà i que se li ha complicat força després dels continus contratemps que els de Pinto ha hagut d'afrontar. Ahir, va tornar a perdre temps (33 segons), l'únic del gruix dels favorits que va quedar-se enrere. I?Contador, es va resignar. «Comença un altre Tour per a mi», deia, veient que el britànic Chris Froome i el colombià Nairo Quintana s'allunyen.

L'etapa, la primera de mitja muntanya, va tancar-se amb un canvi de líder a la general. El belga Greg van Avermaet es va imposar completant una escapada que va cobrir els 216 quilòmetres i vestint-se així de groc. El ciclista del BMC va aconseguir el seu segon triomf parcial en la ronda gala, després del que va assolir fa un any a Mende i un cop va deixar enrere a la desena de companys de la fuga que es va formar només començar la jornada. Van Avermaet va ser el més fort, es va quedar sol amb el seu compatriota Thomas de Gendt, al que va deixar a l'ascens al Col de Perthus. D'aquesta manera, es col·loca com a nou líder de la general deixant enrere l'eslovac Peter Sagan. L'espanyol Alejandro Valverde segueix tercer i el català Joaquim Rodríguez, quart.

Classificació etapa: 1. Greg van Avermaet (BMC), 5h.31.36;?2. Thomas de Gendt (Lotto Soudal), a 2.34;?3. Rafal Majka (Tinkoff), a 5.04. Classificació general: 1. Greg van Avermaet (BMC), 25h.34:46; 2. Julian Alaphilippe (Etixx Quick-Step) a 5:11; 3. Alejandro Valverde (Movistar) a 05:14.