Alemanya i França reviuen la seva vella rivalitat aquesta nit (21.00), al Velodrome de Marsella, amb la final de l'Eurocopa en joc i un pronòstic incert. En principi, Alemanya, avalada pels antecedents i la seva condició de campiona del món, hauria de ser la favorita, però les nombroses baixes amb què compta Joachim Löw i els dubtes que va mostrar el mateix tècnic davant Itàlia han llimat una mica l'aura de inaccessible de la Mannschaft.

Löw no té per sanció el central Mats Hummels i per lesió no podrà utilitzar ni Sami Khedira, ni Mario Gómez, la solució ofensiva en els últims partits. Pendent de l'evolució de l'esquinç de genoll de Bastian Schweinsteiger, que havia de ser el substitut de Khedira al centre del camp, i de la sobrecàrrega muscular del central Benedikt Höwedes, el tècnic ha de recompondre un trencaclosques confiant més en la qualitat de la seva plantilla que en un funcionament harmònic.

L'absència de Hummels pot ser coberta pel jove Joshua Kimmich, un migcampista al qual Pep Guardiola va reconvertir en central al Bayern, mentre que per al centre del camp pot entrar el jugador del Liverpool Emre Can. Götze o André Schürrle, amb Lukas Podolski o el jove Leroy Sané com altres possibilitats, són les opcions atacants.

De la seva banda França arriba eufòrica a Marsella. Davant Islàndia (5-2) van desaparèixer tots els seus complexos, per fi va donar una bona imatge i es va guanyar una afició que espera convertir el Velodrome en una olla de pressió. Compta, a més, amb el desig de revenja. El dels actuals jugadors, la majoria dels quals va patir una dolorosa derrota en els quarts de final del Brasil 2014 (1-0) i el de generacions que han vist com els alemanys sempre s'imposaven en els partits oficials, tots als Mundials.

Per a aquesta important cita Didier Deschamps recupera el central valencianista Adil Rami en la defensa i també el migcampista del Leicester N'Golo Kanté, però podria mantenir Samuel Umtiti, el fitxatge sorpresa del Barcelona, ??i Moussa Sissoko, que van jugar davant Islàndia oferint un gran rendiment.

El seu repte és demostrar que pot atacar el campió del món, aprofitant el bon moment d'Antoine Griezmman, Olivier Giroud i Dimitri Payet, la davantera més efectiva del torneig.