Faltaven deu minuts per les deu del matí quan, a la sala Niebla de l'Hotel Aromar de Platja d'Aro, un centenar de persones esperaven impacientment l'arribada del campió del món Anatoli Kàrpov i van esclatar els aplaudiments quan el rus va fer l'aparició davant els aficionats gironins.

Kàrpov, convidat a Platja d'Aro pel 4t Torneig Internacional d'Escacs de Platja d'Aro, va jugar amb membres de la Federació Catalana d'Escacs, presidents de clubs gironins d'escacs, compromisos del Club d'Escacs Platja d'Aro i jugadors del 4t Torneig Intenacional de Platja d'Aro. El campió rus només va posar una condició per jugar, que el rival tingui menys de 2.100 ELO fide.

Les partides van començar a les 10 del matí puntualment i, durant quatre hores i mitja, el campió rus no va donar treva a ningú. Mica a mica els jugadors van haver de rendir-se davant de la superioritat de l'excampió mundial. L'únic que va poder entaular va ser el veterà jugador de Blanes Adelito Ruiz. Durant aquestes quatre hores i mitja, centenars de persones van anar passant per la sala per veure l'exhibició d'aquesta llegenda mundial dels escacs.

Un cop que Jordi Parayre va acabar cedint davant Anatoli Kàrpov, el públic va agrair l'esforç fet pel campió rus en aquestes 20 partides simultànies d'exhibició.

Mozharov domina el torneig

El Gran Mestre rus Mikhail Mozharov va ser el gran dominador de la quarta edició del Torneig Internacional de Platja d'Aro, guanyant el torneig de partides lentes i, també, imposant-se al de ràpides, també anomenat "Grand Prix". Els millors escaquistes gironins van ser, en el torneig de partides lentes, el torderenc Jordi Fluvià (segon classificat), Arnau Clot, de Santa Eugènia, que es va imposar al Grup B en partides lentes, mentre que el gironí i membre del CE Gerunda Jaume Mundet va quedar quart al "Grand Prix".

Amb la jornada d'ahir es tancava una nova edició d'un Torneig Internacional organitzat per Vladimir Volkov que s'ha anat fent un lloc en aquestes dates de principi d'estiu.