La filosofia de joc, la metodologia i els valors del model del FC Barcelona cap a totes les generacions de futbolistes és mundialment reconeguda. A molts països, el Barça és un equip referent pel que fa a resultats, sobretot a nivell del primer equip, però també pel que fa a formar futbolistes però, sobretot, persones.

Aquest estiu del 2016, un gironí, Pau Casassa, és als Estats Units com a director de la FCB Escola Charlotte, a l'estat de Carolina del Nord. "És una gran oportunitat professional. És un bon moment per marxar, serà una gran experiència", comenta Pau Casassa, que és entrenador i formador de la FCB Escola des del juny del 2014.

A Barcelona, entrenava els joves jugadors del planter blaugrana amb la metodologia adequada i amb un estil de joc remarcat, a més de transmetre valors com el respecte, l'ambició, el treball, l'esforç, l'humiltat o el treball en equip. "Ja porto uns dos anys realitzant campus de futbol, sent primer entrenador de la FCB Escola a Barcelona i aquest any estic a Charlotte com a director", comenta. Sense cap mena de dubte és una oportunitat per aportar els seus coneixements a joves jugadors, "que tenen una edat entre 6 i 12 anys", als qui els queda molt per aprendre del futbol i dels seus valors.

Casassa ja es troba als Estats Units i la idea que té és "que hi pugui estar un temps". De fet, el gironí reconeix que "és un reconeixement" el fet que el club li hagi donat aquesta oportunitat, ja que han considerat que la feina s'adequa al seu perfil. És el director del Projecte Local de la segona FCB Escola als EUA i per això es mostra "molt content" per aquesta oportunitat, tot i que allà té la col·laboració de l'empresa esportiva ISL Futbol. Un dels objectius és "seguir amb la filosofia de la FCB Escola" però "ajustant-la a les particularitats culturals de la zona". La selecció de jugadors, que tenen entre 6 i 12 anys, es realitzarà durant el transcurs del campus juntament amb les proves que ja es van fer el passat mes de maig.

Per a Casassa és una experiència i una oportunitat única poder anar als EUA a treballar d'allò que més li agrada però, alhora, reconeix que "he hagut de sacrificar algunes coses que tenia aquí, com la meva trajectòria esportiva". Pau Casassa, que havia jugat al juvenil del Girona i que va arribar a debutar al primer equip en un amistós contra el Llagostera fa algunes temporades, també va passar per equips de Primera Catalana com el Martinenc, el Júpiter o el Sant Ildefons.

Ara, es troba ja centrat en desenvolupar les seves tasques professionals com a director a la FCB Escola de Charlotte, als Estats Units. Reunirà uns 300 nens aproximadament i serà la cinquena que instal·la el club a Amèrica del Nord, de les quals n'hi ha també a les ciutats de Toronto, Vancouver i Edmonton, al Canadà. És una nova proposta i iniciativa del club, que vol seguir amb el projecte d'expansió que té en aquest país.