El britànic Mark Cavendish va aconseguir el doblet en la present edició del Tour de França i va igualar les 28 victòries del mític Bernard Hinault, en imposar-se a l'últim sospir a la tercera etapa disputada entre Grenville i Angers, de 223,5 quilòmetres, en què l'eslovac Peter Sagan va retenir el mallot groc.

Intractable de nou Cavendish en una arribada en lleuger ascens, en la qual va desbancar en l'últim centímetre l'alemany Andre Greipel, qui va alçar els braços abans d'hora. La foto finish d'arribada va ratificar al portador del mallot verd. Una arribada boja, desenfrenada, en què van tornar-se a veure cara a cara els més ràpids del gran grup. Una vegada més, Cavendish va poder amb l'armada alemanya. Ni Greipel ni Kittel, malgrat els esforços de l'equip Etixx, van evitar que el triple campió mundial en pista tornés a somriure. En any olímpic, el ciclista va demostrar que l'or a Rio és al seu abast.

Els favorits van passar un dia tranquil. Peter Sagan va mantenir el mallot groc, amb el francès Julian Alaphilippe a 8 segons i l'espanyol Alejandro Valverde a 10. Dins el top 10, treuen el cap Chris Froome i Nairo Quintana, a 14 segons, i més allunyat Contador, a 1 minut i 2 segons.

Un dia llarg, però propici per a Alberto Contador, ja que el madrileny, amb problemes en la general, necessita una treva per als seus ossos després de dues patacades consecutives. El de Pinto assegura que a partir d'ara, només pot anar a millor. No obstant, el Tinkoff va haver d'atendre la vessant del seu altre cap de files, Peter Sagan, en defensa del mallot groc i a la recerca del doblet.

L'equip Dimension, de Cavendish, va tapar les seves cartes, però Boasson Hagen es va encarregar de desbrossar el camí per a un obús verd anomenat Mark Cavendish. El britànic va agafar la roda de Greipel des de lluny, va aguantar el ritme i va fer un cop de ronyó sobre la línia que va resultar decisiu. Greipel va celebrar la victòria però quedava la foto d'arribada. Quan els jutges la van exhibir, qui va somriure va ser Cavendish. Aquest dimarts es disputa la quarta etapa entre Saumur i Llemotges, de 237,5 quilòmetres, la més llarga de la present edició.