El de Cristian Portugués, Portu, no va ser l'únic nom propi que ahir va sobrevolar per la sala de premsa de Montilivi. En la primera compareixença oberta als mitjans des de fa uns quants dies de Quique Cárcel, el director esportiu va donar tres o quatre pinzellades sobre com està, a dia d'avui, la primera plantilla i quins poden ser els propers moviments. Com sol ser costum, va passar molt de puntetes sobre les possibles altes i on més atenció hi va posar és en les possibles renovacions i en alguna hipotètica sortida en forma de cessió. En aquest últim punt no va amagar que, amb l'aterratge de Portu, el mig del camp és la zona amb més futbolistes i que, per tant, algun dels jugadors que ocupen aquesta demarcació podrien marxar.

"Existeix la possibilitat que algun jugador amb contracte hagi de sortir. Hi ha molts futbolistes al mig del camp. No parlaré fins que les coses passin, però a la llarga segur que prenem alguna decisió. Tenim sis, set o vuit jugadors i segur que algun d'ells no tindrà cabuda a la plantilla final", reflexionava. D'aquesta manera, donava gairebé per fet que Eloi Amagat, qui acabava contracte aquest passat 30 de juny, renovarà. "Tot segueix per molt bon camí. Des de fa temps ho estem parlant i només per un tema de timing amb ell i el seu representant no ens hem acabat de posar d'acord. Però les dues postures estan molt properes", deia. Amb Eloi Amagat quasi confirmat, el fitxatge de Portu i que tenen contracte en vigor Rubén Alcaraz, Pere Pons, Àlex Granell, Borja García, Albert Vivancos, Djak Traoré i Pol Llonch, el més probable és que s'hagi de fer endreça. Els tres últims són els futbolistes que, ara mateix, tenen més opcions de fer les maletes i sortir en forma de cessió.

Dos noms propis més: Felipe Sanchón i Javi Álamo. Del primer, Cárcel va repetir que "és un jugador amb el qual encara crec" i que "m'agradaria que continués". Sobretot perquè per al director esportiu "encara que tingui ja una edat, crec que és molt aprofitable", tot i que "una altra història és que totes dues parts ens acabem de posar d'acord". D'Álamo va donar per fet que "segur que començarà la pretemporada amb nosaltres i espero que es quedi durant tot ?l'any a la plantilla". El de Gáldar s'ha de desvincular aquest mateix mes del Saragossa i pel que deia ahir Cárcel, sembla clar que serà de la primera plantilla del Girona a tots els efectes. Va ser a l'hora de parlar de possibles fitxatges quan va prémer el pedal del fre. "Encara queden coses per fer. S'està treballant i hi ha coses properes, però m'agrada anar dia a dia. Estem tranquils perquè les coses van bé. A més, tenim la gran sort de comptar amb un bon gruix de futbolistes que segueixen de l'última temporada". A part, va reconèixer que "és molt difícil" assegurar que l'equip pugui encetar la pretemporada el dia 22 amb la plantilla al complet. "Com més aviat tinguem tots els jugadors, millor per a nosaltres", va rematar.