«El rugbi em va canviar la vida». Ho té així de clar Eli Martínez, una osonenca, de Manlleu, que juga al GEiEG des de la temporada 2008/2009, i que des del cap de setmana passat és a les portes dels Jocs Olímpics de Rio (només falta que la confirmin en la convocatòria) amb la selecció espanyola, en la modalitat debutant de a 7 (a la lliga es juga amb 15). Amb 28 anys, Martínez és la capitana de l'equip i peça clau per obtenir el bitllet en el preolímpic. Ara al Brasil esperen Nova Zelanda, França i Kenia i l'objectiu és, almenys, acabar entre les vuit millors d'una competició amb dotze seleccions.

La jugadora del GEiEG va començar a practicar el rugbi als 18 anys, quan va entrar a la Universitat de Vic per estudiar CAFE. No en coneixia res «però em va fer veure la llum. Em va fer canviar el meu món, ser més oberta i descobrir una família nova». El curs 2008/2009 va venir a jugar a Girona tot i que amb poca participació perquè treballava els caps de setmana. A partir de la temporada següent, va deixar la feina i va tenir cada cop més presència. L'entrenadora Coral Vila ha contribuït poderosament a la seva progressió, fent-la internacional tant en la modalitat de 15 com de 7 jugadores. Ara, gràcies a la beca concedida per haver entrat en un cicle olímpic, viu de l'esport que li agrada i segueix estudiant, psicologia, en aquest cas, a distància.

Superar el preolímpic ha obert el cel a Martínez i les seves companyes: «m'hai m'hagués pensat arribar a uns Jocs Olímpics. Jugava per diversió i a poc a poc he anat sent conscient del que hem aconseguit». No enganyava. Certament el rugbi li ha canviat la vida.