Josep Antoni Hermida va aconseguir finalitzar en onzena posició en el Campionat del Món que es va celebrar ahir a la localitat de la República Txeca de Nove Mesto Na Morave. El ciclista de Puigcerdà va realitzar una prova en la que es va sentir molt còmode i va poder sobreposar-se a un problema mecànic cap al final del recorregut per arribar a tocar del top-10 de la cursa, mantenint-se a l'elit mundial. El bon paper dels altres ciclistes espanyols (Mantecón, 7è; Valero, 8è; i Rodríguez, 10è) a la cita -tots van acabar per davant d'Hermida- podria ser perjudicial per al gironí de cara a ser seleccionat per participar als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Espanya pot portar tres corredors i serà el seleccionador, Cristóbal Sánchez, qui tindrà l'última paraula. De moment, Carlos Coloma és l'únic confirmat de cara a la participació als Jocs Olímpics, la qual cosa fa que la presència d'Hermida a Rio no estigui gens clara. Hermida situa la pilota a la teulada de Sánchez, ja que considera que "és el seleccionador qui sap els criteris. Els corredors no ho sabem i estem tots a l'espera". De tota manera, destaca que "hem fet una gran carrera com a equip i hem acabat tots amb un somriure. Això demostra que Espanya, com a equip, té un gran potencial, equiparable a països com Suïssa o França", els grans dominadors de la disciplina d'"X-Country".

El ciclista, que havia tingut bastants problemes a les sortides en les darreres proves, ahir va aconseguir realitzar una bona arrancada, situant-se ja d'inici a les posicions capdavanteres, amb el grup de favorits. Això li va permetre, en tot moment, comprovar quin era el seu nivell de forces comparant-lo amb els millors i, segons el cerdà, "he notat millores, m'he sentit en un estat de forma molt bo, molt correcte" i atribueix que això "m'ha permès acabar a prop del top-10". L'objectiu d'acabar entre els deu primers, però, s'ha escapat degut a una inoportuna avaria mecànica en la suspensió de la seva bicicleta.

Expert en grans cites

Si alguna cosa té al seu favor Hermida per ser citat pel seleccionador és que és un autèntic especialista en les grans cites. De fet, el de Puigcerdà és l'únic espanyol en tenir una medalla olímpica en ciclisme de muntanya, l'argent obtingut en els jocs d'Atenes el 2004, en la seva segona aventura olímpica. En categoria femenina, Marga Fullana ja n'havia guanyada una de bronze a Sydney 2000. A més, va finalitzar en quarta posició en els jocs de Sydney i Londres, el 2012. Hermida, a més, ha estat una vegada campió del Món individual, l'any 2010, i tres cops campió d'Europa (2002, 2004 i 2007). Aquest alt rendiment en les grans competicions també podria ser un factor que fes decantar el criteri del seleccionador per incloure'l en la cita de Rio 2016 i participar en els seus cinquens jocs olímpics.

De moment Hermida viatjarà cap a Suïssa, previ pas per Alemanya, seu del Multivan Merida Volkswagen, per disputar una prova de la Copa del Món el proper diumenge.