Vicente del Bosque va confirmar que en els pròxims dies deixarà el càrrec de seleccionador espanyol i que no tornarà a seure en una banqueta, tot i que va deixar en mans del president de la Federació Espanyola de Futbol, ??Ángel María Villar, el moment de fer pública una «decisió presa fa temps».

Del Bosque, que ha estat vuit anys com a responsable de l'equip espanyol, va negar, però, que s'hagi reunit en aquests dies amb Villar per presentar-li la dimissió. «Sense cap dubte, no tinc intenció de seguir com a seleccionador. És un assumpte que portem tractant de fa temps. És una decisió presa», va dir a Ràdio Nacional d'Espanya.

El veterà entrenador va recordar que encara té contracte fins al 31 de juliol amb la Federació. «He estat a la Ciutat Esportiva aquest matí. No tinc intenció de seguir com a seleccionador però hi ha uns tempos i cal ser discrets», va afegir. «He pretès portar aquest tema amb discreció. Però era una decisió presa per endavant. Sortís com sortís l'Europeu estava decidit. No em faig l'interessant. Ni m'exhibeixo ni m'amago», va advertir Del Bosque, que va rebutjar que la seva marxa es degués a un desgast o a assumptes personals.