L'atleta paralímpic Xavi Porras i la gimnasta Nora Fernández van ser guardonats ahir com a millors esportistes absoluts de la temporada 2015-2016 de les comarques de Girona, en el transcurs de la gala Girona és Esport celebrada al Cinema Teatre Comptal de Ripoll. El jurat dels guardons també va reconèixer els mèrits dels joves esportistes Èric Vila (bàsquet) i Aida València (gimnàstica); del tècnic Carles Ramonet (handbol); el CPA Olot com a millor equip, l'Handbol Bordils com a millor club, i a Marta Ginés com a millor directiva de la temporada.

L'elecció dels guanyadors va anar a càrrec d'un jurat format per més d'una trentena de membres, que van reconèixer els mèrits de Xavi Porras i Nora Fernández, atorgant-los el Premi Diputació de Girona. En el cas de l'atleta, es varen premiar els èxits assolits en les diverses proves de màxim nivell que entre altres coses li han permès classificar-se per als Jocs paralímpics de Rio d'aquest estiu. En el cas de Fernández, el premi va ser per als diferents campionats assolits durant la temporada en què ha entrat de ple en el grup de treball de la Federació Espanyola de Gimnàstica que prepara diverses cites internacionals de primer nivell.

En l'elecció d'Eric Vila com a Millor Esportista de Promoció masculí, destaquen els diferents campionats i èxits assolits, tant amb el seu club, com amb les seleccions de Catalunya i Espanya. En la categoria Promoció Femenina, Aida València va fer valer el seu currículum de triomfs i podis, assolits al llarg de la temporada en l'àmbit català i estatal.

Els Premis Girona és Esport 2016, també van valorar la tasca feta per Carles Ramonet al capdavant del Bordils B, conjunt amb el qual ha assolit l'ascens a Primera Nacional d'handbol, i li van atorgar el Premi TVGI al millor entrenador de la temporada. El mateix Handbol Bordils, va rebre el Premi al millor club de la campanya, pels diferents èxits assolits amb els equips i les seccions que té l'entitat.

De la seva banda, el CPA Olot va rebre el Premi Diari de Girona com a millor equip de la campanya 2015/2016, després de guanyar els campionats provincial, català, europeu i mundial de patinatge en grups de xou. El Premi Ajuntament de Ripoll almillor directiu de la temporada va ser per la presidenta del CPA Girona, Marta Ginès, que ha liderat el creixement esportiu de l'entitat en els darrers anys, reflectit enguany amb diversos èxits, entre els quals el podi assolit al darrer campionat del món de patinatge en grups de xou.

D'altra banda, el Premi Especial Diputació de Girona va ser per a Montse Hugas, i va servir per reconèixer la seva tasca de més de trenta-cinc anys com a impulsora del Salt Gimnàstic Club i també de la gimnàstica en general. Hugas, fundadora del club el 1979, n'és la directora tècnica de l'entitat, havent estat peça clau en la formació esportiva i personal de centenars de gimnastes. Sota la seva direcció, el SGC s'ha convertit en un club de referència d'àmbit català i estatal.

Premis Comarcals

Per segon any seguit, els Premis Girona és Esport varen lliurar també els guardons comarcals, que tenen com a objectiu el reconeixement, no només dels èxits esportius de la temporada, sinó de la tasca dels esportistes, equips, clubs, entitats o directius que treballen en benefici del mateix territori.

Així, el Premi l'Alt Empordà és Esport va ser per a Josep Buixó, vinculat durant molts anys com a directiu a l'esport de la comarca. Al Baix Empordà, el guardó va correspondre al nedador Max Martínez, pels diferents premis nacionals i internacionals. El guardonat de la Cerdanya va ser Toni Sanz, persona vinculada a la secció de ciclisme del Club Poliesportiu Puigcerdà; mentre la Garrotxa reconeixia el triatleta Nan Oliveras, també un dels tres finalistes dels Premis Girona és Esport en categoria absoluta masculina. El Premi Gironès és Esport va ser per a Quico Nadal, sempre vinculat al món de l'hoquei patins i al FD Cassanenc; a la Selva el guardó va ser per a l'equip sénior del Club de Rem Santa Cristina de Lloret; al Pla de l'Estany es va premiar el pilot de motociclisme Xavier Pinsach i la guardonada del Ripollès va ser l'esquiadora Núria Pau.