La murciana Claudia León i la catalana Nina Font s'han proclamat avui campiona i subcampiona del món de kiteboard júnior 2016. El relleu de la deu vegades campiona del món absolut de kiteboard, Gisela Pulido, sembla doncs garantit. León i Font s'han batut en una gran final que ha caigut finalment de part de la murciana, que s'ha adjudicat el campionat en la categoria de menys de 17 anys.

En la categoria femenina de menys de 13 anys, la brasilera Mikail Sol ha revalidat el títol de campiona del món per davant Osaia Reding, que també competeix sota pavelló espanyol.

Les classificacions finals s'han mantingut variat en relació a les provisionals després de més de 6 hores de competició en el camp de regates del World Kite Tour (WKT) Youth Cup 2016 que se celebra a Sant Pere Pescador. I és que avui el vent tèrmic ha bufat amb intensitat a la platja del Cortal de la Devesa, davant el càmping la Ballena Alegre, des de primera hora amb ratxes que han superat els 20 nusos. Això ha permès celebrar totes les eliminatòries dobles del cuadre femení, les semifinals i finals simples (provisionals) del masculí i avançar en les dobles (finals).

Demà és el darrer dia de competició d'aquest World Kite Tour (WKT) Youth Cup 2016 i és quan es decidiran els títols masculins en joc.

Aquest campionat és únic al món i permet veure la projecció de 47 nens i nenes d'entre 8 i 19 anys dels 18 països abans que entrin a formar part del circuit professional.

El World Kite Tour (WKT) Youth Cup 2016 es disputa a la platja del Cortal de la Devesa, davant del càmping La Ballena Alegre, en la modalitat de freestyle. D'un a un els participants es van eliminant en rondes de 7 minuts durant les quals han de mostrar tot el seu repertori de maniobres i salts als jutges, que avaluen la dificultat, la fluïdesa i l'alçada d'aquestes.