La selecció portuguesa i especialment la seva estrella, Cristiano Ronaldo, han acudit a Marsella a la recerca del bitllet per a les semifinals de l'Eurocopa en un duel en què els de Fernando Santos s'enfronten a Polònia, un equip que durant tot el torneig ha demostrat una enorme solidesa defensiva.

Cristiano Ronaldo, que tan sols ha brillat en el duel de la fase de grups davant Hongria, quan va rescatar a la seva selecció de l'eliminació gràcies a un doblet, necessita una actuació convincent per millorar el seu gris paper fins a la data i al·licients els pot trobar per tot arreu. Està la seva possible tercera classificació per a una semifinal, després d'haver-ho aconseguit el 2004, quan la seva selecció, amb ell a l'equip titular es va imposar a la tanda de penals a Anglaterra, i fa quatre anys, quan va vèncer per 0-1 a la República Txeca.

El davanter madridista té, a més, a tir el rècord golejador de Platini (9 gols), en un torneig en el qual ja s'ha convertit en l'únic futbolista que ha estat capaç de marcar en quatre Eurocopes consecutives.

Portugal apareix com a favorita davant d'una selecció que fins aquesta edició de 2016 havia estat incapaç de guanyar un sol partit a l'Eurocopa, però que, a França, s'ha mostrat sobretot com un conjunt molt sòlid. El seu problema és Robert Lewandowski, que ha vagat pel camp en tots els partits sense assemblar-se al davanter que va marcar 13 gols en la fase de classificació. Per això, la selecció d'Adam Nawalka s'ha dedicat a protegir la seva porteria. Només Irlanda del Nord i Suïssa, amb l'espectacular xilena de Xherdan Shaqiri, han estat capaços de marcar-li un gol.

Funciona, a més, una segona línia que compta amb la consistència del sevillista Grzegorz Krychowiak, un dels millors migcampistes del torneig, i el desbordament de Kuba Blaszczykowski, el jugador polonès més decisiu del mig del camp cap endavant.

Per aquest compromís, Nawalka recupera per enfrontar-se als portuguesos al jove Bartosz Kapustka, que es va perdre el partit de vuitens per sanció.

Portugal, malgrat superar en la pròrroga un difícil duel de vuitens contra Croàcia (1-0), s'ha enfrontat a la crítica de manera constant pels seus pobres resultats (cap victòria a la fase de grups, classificant-se per darrere d'Hongria i Islàndia). Al tècnic Fernando Santos se l'acusa de tallar les ales a un conjunt que amb ell sembla tímid, malgrat comptar amb futbolistes de primera fila com ho són Nani, Renato Sanches o el propi Cristiano Ronaldo.

Santos té els dubtes al lateral esquerre del francolusità Raphael Guerreiro i del migcampista André Gomes, que no s'han entrenat amb el grup en els últims dies, i de Joao Moutinho, que va tornar dimarts a la feina amb tots. En el lloc del defensa del Borussia Dortmund podria entrar Eliseu i en el del migcampista del València, el jove Renato Sanches, que va trencar el partit contra Croàcia amb la seva força.