L'atleta palamosí Adel Mechaal (New Balance) va aconseguir ahir a la nit la mínima olímpica dels 1.500 metres al Míting Internacional d'Atletisme Ciutat de Barcelona amb un temps de 3: 35.24. El requisit exigit per acudir a Rio de Janeiro era de 3:36.20, registre que Mechaal va millorar a l'Estadi Serrahima de la capital catalana per una mica menys d'un segon.

D'aquesta manera, l'atleta, de 25 anys, està a punt de fer realitat el seu somni olímpic quan encara no fa ni un any que es va agafar una excedència de la seva feina de funcionari a l'Ajuntament de Calonge per obrir-se camí professional en el món de l'atletisme. El gironí té les mínimes olímpiques en 1.500 i també en 5.000, prova que correrà la setmana que ve a l'Europeu d'Amsterdam. A Rio la seva intenció seria fer-hi els 1.500.

A més d'aconseguir el bitllet olímpic, Adel Mechaal va ser el més ràpid de la cursa de 1.500 metres amb una remuntada en l'última volta que li va servir per aconseguir un dels objectius de l'any. «Hem baixat d'un segon la màxima exigida i això en un 1.500 és bastant. L'any passat vaig acabar segon i em vaig quedar a tres dècimes. S'ha notat la millora, campió de Catalunya, millor marca personal i a més la mínima per als Jocs Olímpics. Ha sortit tot rodó», va destacar després de la prova.

Amb les dues mínimes olímpiques a la butxaca, Mechaal afronta la propera setmana el Campionat d'Europa d'Amsterdam amb l'objectiu de fer un bon paper en els 5.000 metres i lluitar pel podi. Després ja serà el moment de pensar en el debut olímpic a Rio de Janeiro.

En el míting Ciutat de Barcelona d'ahir finalment no hi va participar Esther Guerrero, inscrita en els 800 metres, que ja no competirà fins a l'Europeu.