Samuel Umtiti jugarà la temporada vinent al Barça. El club blaugrana ha arribat a un acord definitiu amb l'Olympique de Lió pel central francès. Així ho publicava en l'edició d'ahir el diari L'Équipe, tot i que el president Jean Michel Aulas ho corroborava poques hores després a una emissora de ràdio.

El Barça va començar a negociar amb el Lió fa setmanes i tot i que la primera oferta que va presentar no va arribar a bon port, finalment les dues parts s'han posat d'acord econòmicament, per al qual cosa el jugador serà traspassat a canvi d'uns 30 milions d'euros. El futbolista també ha tingut un paper important en l'operació:?des del primer moment s'ha mostrat del tot il·lusionat per canviar d'aires i entrenar sota les ordres de Luis Enrique, i pressionava el seu club perquè el deixessin marxar.

L'Olympique, ahir mateix, anunciava el fitxatge del central Nicolas N'Kolou donant per fet que es tractava del substitut d'Umtiti, el que obria la porta de sortida de bat a bat a l'internacional gal, de 22 anys.

Aulas ho confirma

Jean Michel Aulas, president de l'Olympique de Lió, va confirmar ahir mateix l'acord entre el seu club i el Barça pel traspàs de Samuel Umtiti un cop s'hagi acabada l'Eurocopa. El màxim dirigent va advertir que «la sortida d'Umtiti podria ser imminent. Hem assolit un acord en exclusiva perquè Samuel s'incorpori al Barcelona», va declarar a l'emissora de ràdio RMC?Sport. Aulas va reiterar que l'acord ve «de fa un temps» i que hi havia el «compromís de facilitar-li la sortida» de l'entitat al futbolista si «arribava una oferta satisfactòria». «Vam fer una promesa i la complirem. Al seu dia vam fer el mateix amb la marxa de Karim Benzema al Reial Madrid», va afegir. Aulas, això sí, va matisar que l'operació no quedarà al cent per cent tancada fins que l'Eurocopa que s'està disputant actualment arribi a la seva fi. «Samuel està concentrat amb la seva selecció i completament centrat en l'Eurocopa. A més, el diumenge té moltes opcions de jugar el partit contra Islàndia. Si les tres partits es posen d'acord un cop s'acabi el torneig, és molt més que possible que Samuel ens acabi deixant», va explicar.

El Sampdoria, al Gamper

L'equip italià serà el rival del Barcelona en el tradicional torneig Joan Gamper, que aquest any es jugarà el 10 d'agost al Camp Nou, a les 20.30 hores. Serà la presentació de l'equip de Luis Enrique Martínez davant la seva afició, un duel especial que serà el primer acte dels homenatges previstos durant la temporada per celebrar el 25è aniversari de la consecució de la primera Copa d'Europa dels blaugranes.