El Palau d'Esports i Congressos de Platja d'Aro acull aquesta setmana i fins a primers de juliol -i per tercer any consecutiu-, l'estada d'entrenament de la selecció espanyola masculina de bàsquet sub-20, com a preparació per al Campionat d'Europa que se celebra aquest estiu a Hèlsinki. Coincidint amb l'estada, aquest cap de setmana es jugarà el Torneig Internacional Platja d'Aro Eurohopes en format de lligueta i amb els equips nacionals de Bèlgica, Hongria i la República Txeca.

Les joves promeses del bàsquet espanyol estan dirigides per Juan Antonio Orenga. Entre els 15 jugadors seleccionats hi ha els gironins Guillem Jou, un base que ha jugat aquest any al Martorell de la Lliga EBA, equip vinculat del Manresaamb el qual ja s'ha estrenat a la Lliga ACB; i el pivot Yankuba Sima, que juga a Sant Jonh's Universtiy, als Estats Units. Sima encara no ha arribat a la concentració perquè està acabant els exàmens. Se l'espera a principis de la setmana que ve. Després de l'estatge i la lligueta a Platja d'Aro, Espanya sub-20 completarà la preparació amb un campionat a Itàlia del 8 al 10 de juliol, i a partir del 16 ja arrencarà l'Europeu, on en la primera fase s'enfrontaran a França, Finlàndia i Israel.

En relació al Torneig Internacional sub-20 Platja d'Aro Eurohopes, tots els partits són d'entrada gratuïta amb el següent programa: divendres 1 de juliol, República Txeca-Hongria (17.00) i Espanya- Bèlgica (19.00); dissabte 2 de juliol, Hongria-Bèlgica (16.30) i Espanya-República Txeca (18.30); i diumenge 2 de juliol, Bèlgica-República Txeca (10.00) i Espanya-Hongria (12.00).

Actualment, la selecció espanyola és una de les més potents del rànquing europeu sub-20 amb nou medalles consecutives (un or, tres plates i tres bronzes). El torneig permetrà gaudir dels talents del futur a Platja d'Aro.