El proper 10 de juliol finalitza el termini perquè els atletes assoleixin les mínimes necessàries per aspirar a competir als Jocs de Rio. Adel Mechaal hi vol ser en la cursa de 1.500 però encara no ha aconseguit acreditar els 3:36.20 que li fan falta per poder fer realitat el somni olímpic. Després de no poder assolir la marca a primers de mes al Memorial Odlozil a Praga (es va quedar a dos segons de l'objectiu, firmant un temps de 3:38.41), el gironí s'ha proposat aconseguir-la demà a l'estadi Joan Serrahima en el míting Ciutat de Barcelona. «Seguim treballant per aquest dijous!! A Barcelona a per la mínima per a Rio», piulava dilluns l'atleta del New Balance.

En els 1.500 de demà, Mechaal competirà amb Marc Alcalà, Llorenç Sales, Jordi Torrents, Antonio Abadia i atletes com l'etíop Mekonnen Gebremedhim i l'atleta de Bahreim, Benson Seurei, ambdós acreditats amb registres inferiors a 3:32. El míting es celebrarà conjuntament amb el 96è campionat de Catalunya absolut que arrenca avui.

Els últims preparatius per a l'assalt a la mínima olímpica en 1.500 arriben per a Adel Mechaal precisament quan ahir es confirmava la seva convocatòria per a l'Europeu d'Amsterdam, on correrà la prova de 5.000 metres. Ilias Fifa i Carlos Mayo són els altres dos atletes espanyols seleccionats en aquesta distància. Al campionat d'Europa, que es disputarà a Golanda entre el 6 i el 10 de juliol, també hi serà la gironina Esther Guerrero, en la prova femenina de 800 metres. Ruth Beitia, doble campionat d'Europa d'altura, i el velocista Ángel David Rodríguez seran els capitans d'una selecció espanyola formada per 77 atletes (46 homes y 31 dones).

Els plans d'Adel Mechaal per a aquest estiu s'estan complint. Confirmat en la carrera de 5.000 metres de l'Europeu, ara necessita garantir la seva presència olímpica en 1.500, tot i que, de moment, ja té la mínima per a una hipotètica participació en els Jocs en 5.000 després de fer 13:15.40 en el míting Iberoamericà de Huelva. Mechaal va rebaixar en una mica menys d'un minut la seva millor marca de sempre i va fer deu segons menys que la mínima olímpica (13:25) i 25 per sota del temps que necessitava per estar la setmana que ve als Campionats d'Europa d'Amsterdam(13:40). Precisament va ser a Huelva en aquella mateixa prova on Esther Guerrero es va exhibir en els 800 metres igualant la seva millor marca en la distància i fent, per segon cop, la mínima per als Jocs de Rio. Guerrero va tornar a córrer en 2:01.43 i ara té un gran aparador a l'Europeu per acabar de certificar la seva convocatòria olímpica.

Mechaal competirà demà a 3/4 de 10 de la nit a Barcelona, mentre que Guerrero ho farà una estona abans, a les 20.20. No seran els únics gironins que es deixaran veure al Míting Internacional Ciutat de Barcelona. Entre d'altres hi figuren entre els inscrits Said Mechaal (5.000), Josep Lluis Blanco i Jonathan Romeo (3.000 obstacles), Víctor del Río (triple salt), Paula Llistosella (100 i 200 metres), Anna Quilez (3.000 obstacles), Clàudia Illa (400 tanques), Anna Massa (perxa) i Ariadna Audivert (pes).

L'atleta etíop Genzebe Dibaba, tornarà a ser una de les grans atraccions d'aquest míting internacional. Si a l'edició anterior protagonitzava uns dels moments més màgics de la història del Serrahima en batre el rècord d'Àfrica, en aquesta ocasió l'atleta africana participarà en la prova dels 5.000 metres. També hi serà Ayanleh Souleiman, una de les estrelles del míting de 2015.