El projecte de club de l'Spar Citylift Girona demana estabilitzar-se a l'elit del bàsquet europeu i, després del bon debut de la temporada passada a l'Eurolliga, ara les gironines jugaran a l'Eurocup i aquest matí coneixeran els rivals en el grup de la primera fase. La segona competició europea de club de bàsquet femení es juga amb una primera fase amb vuit grups de quatre equips, els dos millors passen ronda i, a partir d'aquell moment, l'Eurocup segueix fins al final amb eliminatòries directes a dos partits, anada i tornada, amb l'afegit que a quarts de final s'hi afegeixen quatre equips despenjats dels dos grups de l'Eurolliga. El sorteig d'aquest matí a Munic, on l'Uni hi ha enviat dos representants (Vicens Bigas i Ander Bermúdez), establirà també unes eliminatòries per deixar la primera fase en 32 equips (n'hi ha quaranta d'inscrits). Els vuit grups de la primera fase estaran condicionats per un criteri geogràfic de proximitat, la FIBA ha separat els equips en dues conferències, en un criteri que beneficia l'Uni que, a més d'estalviar-se viatges molt complicats, evitaria trobar-se d'entrada els poderosos equips russos i turcs. Entre ells l'Spartak de Moscou, el PBC també de la capital russa, l'Agü Spor turc o el Galatasaray.

Així, entre els possibles candidats a jugar contar l'Uni a la primera fase destaquen l'Eirene italià, el Landes francès, el Nymburk txec o el Castors Braine belga, que ja es va enfrontar a l'Uni l'any passat a l'Eurolliga. El rival més atractiu, però també dels més complicats seria el Landes francès. L'equip d'Aquitània, no gaire del lluny del País Basc i de Llemotges o Lourdes, va acabar en la sisena posició l'any passat a la lliga francesa però ha acabat assumint una plaça a l'Eurocup per donar sortida a la notable inversió econòmica que està fent. El Landes ha fitxat la bescanonina Queralt Casas, que ja coneix bé la lliga francesa després d'un any al Nantes, i una autèntica icona del bàsquet femení francès, Céline Dumerc, que tornarà a Fontajau després de jugar-hi, i guanyar-hi, l'any passat amb el Bourges.

L'Eirene va acabar cinquè a Itàlia, però aquest estiu ha fitxat dues de les millors pivots espanyoles que jugaran amb l'equip entrenat pel veterà Gianni Lambruschi descartant ofertes d'equips d'Eurolliga: Astou Ndour (Perfumerías Avenida) i Lauran Nicholls (Wisla Cracòvia). Atenció també a equips com Niça, Nantes (on hi ha la veterana canadenca amb passat a l'Uni Shona Thorburn) o el Namur belga, que ha fitxat la base Anna Gómez (Bembibre). El Lulea suec, el Wassseburg alemany i l'Uniao Sportiva portuguès també tenen assegurat un lloc a la primera fase mentre que els vuit equips que jugaran la prèvia són: Brno txec, Gdnya polonès, Venecia italià, Udominate suec, Keltern alemany, Freiburg alemany, Fribourg suís i Amsterdam holandès.