L'alemany Nico Rosberg (Mercedes), líder del Mundial de Fórmula, sortirà primer aquesta tarda (15.00, Movistar+) al Gran Premi d'Europa, el vuitè del campionat, que es disputa al circuit urbà de Baku, capital de l'Azerbaidjan. La sorpresa va ser la segona posició del mexicà Sergio Pérez (Force Índia) després d'una sorprenent sessió de classificació.

La tercera ronda (Q3) de la cronometrada principal va quedar interrompuda, amb bandera vermella, durant uns minuts, a falta de dos minuts a causa de l'accident, sense conseqüències físiques, de l'anglès Lewis Hamilton (Mercedes). Afortunadament el pilot anglès, que havia estat el més ràpid en els entrenaments lliures, va sortir-ne il·lès físicament, però el xoc l'obliga a sortir desè en el que és un cop en les seves aspiracions per acostar-se al líder del mundial i company seu a l'equip Mercedes Nico Rosberg.

Un Rosberg que va aconseguir la vint-i-cinquena "pole" de la seva carrera en la Fòrmula 1 en cobrir els 6.003 metres de la pista azerbaidjana en un minut, 42 segons i 758 mil·lèsimes, 757 menys que Pérez, que, per primera vegada arrencarà des de la primera fila en aquest Mundial.

Els que ho tenen complicat són Carlos Sáinz i Fernando Alonso. Tot i la bona feina i les expectatives aixecades durant els lliures, on Sáinz va fer el sisè millor temps, i Alonso confiava a entrar a la Q3 la realitat és que ni l'asturià ni el madrileny van tenir opcions. Molt lluny dels del davant, i a un món dels Mercedes els dos pilots espanyols van quedar tretzè i catorzè respectivament.

Per a la cursa d'avui, si no hi ha sorpreses, el gran favorit és Nico Rosberg que treu un món a la resta excepte a Hamilton, que això sí, sortirà desè.