Els 16 futbolistes més decisius del futbol altempordanès i 1 àrbitre van ser reconeguts, aquest dimecres al vespre a Figueres, en la cinquena edició dels Premis Amos de l'Àrea. Organitzats pel Setmanari de l'Alt Empordà, Consell Comarcal i Esportiu de l'Alt Empordà, els futbolistes de les lligues regionals van ser acompanyats per una vuitantena d'assistents a la seu del Consell Comarcal, d'entre els quals el futbolista professional Damià Abella, que ha obtingut l'ascens a la Premier League amb el Middlesbrough i que va lliurar els trofeus als jugadors de Tercera Divisió Marc Mas i Xavi Gallego.

Per cinquè any consecutiu -el web de Futbol Empordà, ja inactiu, n´havia estat un dels impulsors- es va lliurar un trofeu al màxim golejador i al porter menys golejat de cada categoria. Sota el títol Amos de l´Àrea es van distingir els futbolistes dels equips de l´Alt Empordà més encertats d´entre Tercera Divisió i Quarta Catalana, en masculí, i Preferent i Primera Catalana femenina.

A l´apartat de porters, per optar al guardó s´havien de disputar, com a mínim, el 40% dels partits i a la categoria de Quarta Catalana es van premiar -com en els golejadors- els millors dels dos grups (29 i 30) amb representació altempordanesa. Així mateix, per segon cop es va reconèixer la trajectòria d´un àrbitre de la demarcació, en aquest cas Juan Manuel García Gómez.

L´acte del lliurament dels premis tenia el suport de la Federació Catalana de Futbol -representada al reconeixement per Manuel Núñez, delegat comarcal-, del Comitè Tècnic d'Àrbitres -amb Rafa Pérez, delegat a Figueres-, del Consell Comarcal de l'Alt Empordà -amb Alfons Vila com a conseller comarcal d'Esports- i l'Ajuntament de Figueres -amb César Barrenechea, regidor d'Esports i exàrbitre de Primera Divisió.

ELS PREMIATS

Tercera Divisió: Marc Mas (Peralada) i Xavi Gallego (Figueres)

Primera Catalana: Sergi Arranz (Martinenc), Pol Compte i Toni Montero (La Jonquera)

Segona Catalana: Txus Quintos, Joel Crespo i Ricard López (Base Roses)

Tercera Catalana: Robert Fernández (AE Roses) i Sergio Rodríguez (Marca de l'Ham)

Quarta Catalana: Víctor López (L'Armentera) i Vicens Turró (Empuriabrava-Castelló)

Preferent femenina: Tània Martínez i Fatu Balde (Sant Pere Pescador)

Primera Catalana femenina: Maria Nicolàs i Xènia Cardona (Cabanes)

Àrbitre: Juan Manuel García Gómez (CTA Figueres)