El Setmanari de l’Alt Empordà, amb la col·laboració del Consell Esportiu i del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, tornarà a premiar els jugadors més decisius de les lligues amateurs del futbol ­alt­empordanès. Per cinquè any consecutiu -el web de Futbol Empordà, ja inactiu, n’havia estat un dels impulsors- es lliurarà un trofeu al màxim golejador i al porter menys golejat de cada categoria.

Sota el títol Amos de l’Àrea es distingiran els futbolistes dels equips de l’Alt Empordà més encertats d’entre Tercera Divisió i Quarta Catalana, en masculí, i Preferent i Primera Catalana femenina. A l’apartat de porters, per optar al guardó s’havien de disputar, com a mínim, el 40% dels partits i a la categoria de Quarta Catalana s’han premiat -com en els golejadors- els millors dels dos grups (29 i 30) amb representació altempordanesa.

Així mateix, per segon cop es reconeixerà la trajectòria d’un àrbitre de la demarcació.

Amb el suport de la Federació

L’acte del lliurament dels premis, que té el suport de la Federació Catalana, obert a tots els clubs i aficionats serà aquest dimecres 22 de juny a les 8 del vespre a la seu del Consell Comarcal, al carrer Nou número 48 de Figueres.

ELS PREMIATS

Tercera Divisió: Marc Mas (Peralada) i Xavi Gallego (Figueres)

Primera Catalana: Pol Compte i Toni Montero (La Jonquera)

Segona Catalana: Txus Quintos, Joel Crespo i Ricard López (Base Roses)

Tercera Catalana: Robert Fernández (AE Roses) i Sergio Rodríguez (Marca de l'Ham)

Quarta Catalana: Víctor López (L'Armentera) i Vicens Turró (Empuriabrava-Castelló)

Preferent femenina: Tània Martínez i Fatu Balde (Sant Pere Pescador)

Primera Catalana femenina: Maria Nicolàs i Xènia Cardona (Cabanes)

El figuerenc Sergi Arranz, pitxitxi absolut, fitxa per l’Horta

En els Amos de l’Àrea també serà reconegut Sergi Arranz tot i no formar part d’un equip de la comarca. I és que el davanter de Figueres ha estat per tercer cop el màxim realitzador de Primera Catalana, amb el Martinenc, anotant 23 gols. El pròxim curs iniciarà una segona etapa a l’Horta.

L’adaptació del manxec Juan Manuel García el puja de categoria

En la categoria d’àrbitres, el Comitè Tècnic d’Àrbitres de Figueres ha escollit Juan Manuel García Gómez per ser reconegut en els Amos de l’Àrea. Té 22 anys, va aterrar a Figueres al 2014, provinent d’Albacete per motius laborals, i el seu bon paper l’ha ascendit enguany a Primera Catalana.