Figueres s'ha tenyit de blaugrana durant l'última setmana. El fi de festa de la Setmana Barça Jugadors el van protagonitzar ahir a Vilatenim diversos partits de veterans que es van jugar durant tot el matí. Entre d'altres, hi van participar Arseni Comas, Quim Ferrer, Pere Gratacós o Josep Molet.

Però més enllà d'aquest retorn a la memòria, la setmana ha servit per rememorar les relacions entre el Figueres i el Barça. Xerrades com la que va obrir la setmana entre Carles Reixach, Pere Valentí Mora i Josep Fusté, en la que es recollien multitud d'anècdotes que vesteixen el relat de la història del Barça, i les relacions amb altres clubs de Catalunya més petits.

També es va poder gaudir de tertúlies que s'afrontaven des d'un altre punt de vista, com la que va donar Antoni Pinilla en relació amb les escoles d'esport que serveixen com a una forma reeducadora per a exjugfadors que han tingut comportaments de risc un cop acabada l'etapa en el futbol professional.

És clar que un dels grans atractius d'aquesta setmana blaugrana va ser la visita que podien fer els aficionats a l'autocar oficial del primer equip. Es podien asseure al lloc de Luis Enrique o veure les particularitats d'un lloc que està reservat només per als jugadors.

Però un dels plats forts ha estat l'exposició Barça Empordà, on es pot veure quines han estat les relacions de l'equip de Vilatenim amb el club blaugrana. Una relació enmarcada sobretot pel vincle de molts jugadors que van jugar en els dos equips, en una època concreta. En total són 34, entre els quals hi ha Pere Gratacós, Arseni Comas, López López, Molet, Moratalla, Jordi Roura, Tito Vilanova, Albert Valentí, Valor, Francesc Guitart, García Pimienta, Paco Martínez, Jordi Viñals i Àngel "Pichi" Alonso.

Aquests membres de diferents generacions han disputat tres partits amistosos dins del programa de la 15ena Trobada de Veterans que culminava la Setmana Barça. Un altre dels figuerencs que s'ha vestit de curt ha estat Damià Abella.

La festa sobre la gespa sintètica de Vilatenim ha estat total. Entre els jugadors i els àrbitres també hi ha hagut lloc per a figuerencs coneguts, com el directiu blaugrana Dídac Lee i els regidors Jordi Masquef i César Barrenechea. Aquest darrer, exàrbitre internacional, ha dirigit el darrer partit.