El pilot alemany de Mercedes, Nico Rosberg, va aconseguir reforçar el seu lideratge en el Mundial de Fórmula 1 després de guanyar amb autoritat el Gran Premi d'Europa, a la pista urbana de Bakú, capital d'Azerbaidjan, on el seu company d'equip, Lewis Hamilton només va poder ser cinquè.

Rosberg, de 30 anys, que dissabte va aconseguir signar la seva vint-i-cinquena pole position a la Fórmula 1 va aconseguir arrodonir el cap de setmana amb la dinovena victòria, la cinquena de l'any, guanyant una cursa que va liderar de principi a fi i en la que va marcar també la volta ràpida.

Nico, fill del primer campió mundial finlandès de Fórmula1, Keke Rosberg, vencedor l'any 1982 amb Williams, va creuar la línia d'arribada per davant de Sebastian Vettel (Ferrari) i de Sergio Pérez (Force India) que va aconseguir el seu setè podi a la categoria, el segon d'enguany.

El millor de la victòria per Rosberg va ser que eixamplava, de manera considerable, la seva diferència de punts respecte Lewis Hamilton, al capdavant de la classificació. Hamilton, que havia arribat a tenir un desavantatge de 43 punts després de les primeres quatre curses de l'any, guanyades en cadena per Rosberg, s'havia posat a només nou del pilot de Wiesbaden després d'anotar-se les dues últimes victòries, a Mònaco i Canadà.

L'anglès, però, la va espifiar dissabte, estavellant el seu cotxe a la tercera ronda de la qualificació. Va afrontar, des del desè lloc l'inici de la cursa i ja va fer-ne prou minimitzant els danys acabant cinquè, rere l'altre Ferrari, el del finlandès Kimi Raikkonen.

Rosberg lidera, ara, amb 141 punts, 24 més que el seu company d'equip i 45 sobre Vettel, que després d'encapçalar l'era gloriosa de Red Bull, amb quatre mundials seguits (2010-13), es reafirma com a principal alternativa a Mercedes, en cas que els bòlids alemanys acabessin malament la temporada, cosa més que improbable.

Vettel va acabar segon en el degut del circuit urbà, el segon més llarg del Mundial i amb la recta més llarga, de 2.200 metres. En aquest circuit, sobretot en les zones més estretes, a la part antiga de la capital d'Azerbaidjan, es preveien incidents i, després de molt parlar de quantes vegades hauria de sortir el cotxe de seguretat, al final el safety car no va haver d'aparèixer.

Tampoc era clara l'estratègia. Al final Rosberg va guanyar amb una sola aturada, la mateixa que van fer els sis primers classificats, cambiant els neumàtics de compost supertous pels tous.

Cap dels dos pilots espanyols, Fernando Alonso (McLaren) i Carlos Sainz (Toro Rosso), va acabar la cursa, retirant-se, respectivament, a les voltes 43 i 31.

L'asturià va abandonar per un problema a la caixa de canvis, per evitar que malmetés altres parts del seu cotxe, mentre que el madrileny per problemes a la suspensió del seu monoplaça.

Qui també va fer una gran cursa va ser el mexicà de Force India, Sergio Pérez, que va aconseguir completar amb podi un sensacional cap de setmana. Tot va estar a punt d'anar-se'n en orris el dissabte, en l'últim assaig lliures, quan el de Guadalajara va accidentar-se contra un mur al circuit.

Pérez, que havia estat segon en la qualificació, va haver de substituir la caixa de canvis, danyada per aquest incident, i va perdre cinc posicions a la graella. Però va sortir bé. I ja era quart en la setena volta, en la que Hamilton, circulava en setè lloc. A la desena volta ja es trobava en llocs de podi, posició que no va deixar ja fins que es va acabar la cursa.

Ferrari es va haver de conformar amb un segon i un quart lloc i confirmar la segona posició en el Mundial de constructors, per davant de Red Bull, que ahir va patir com mai amb els neumàtics i, finalment va situar els seus dos pilots en setena i vuitena posició.

Ara el circ de la Fórmula 1 ja enfila el cami cap a Spielberg on, el primer cap de setmana de juny, es isputarà el Gran Premi d'Àustria, el novè de la temporada.