La gironina Marta Xargay es va classificar amb la selecció espanyola femenina de bàsquet per als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro que es disputaran aquest proper mes d'agost. Xargay, que va anotar 4 punts, tindrà ara l'oportunitat de jugar els primers Jocs Olímpics de la seva carrera esportiva.

La selecció espanyola va aconseguir l'objectiu derrotant Corea per 70 a 50 en el preolímpic de Nantes (França), gràcies a l'intens treball de l'equip en defensa i a la gran actuació d'Alba Torrens (16 punts i 4 rebots) i Sancho Little (20 punts i 13 rebots). La responsabilitat per la importància del partit, que atorgava una plaça olímpica per al vencedor, es va notar des del primer moment. La igualtat va ser la tònica dels primers minuts, fins que Little va començar a manar amb molta superioritat sota els cèrcols.

En el segon quart, l'equip espanyol va acusar la falta de punts des de l'arc exterior i Corea, amb un parcial de 0-8, va aconseguir igualar el marcador 23 a 23 amb J. Park, autora de 10 punts com la més perillosa de les asiàtiques.

Espanya va sortir d'aquest moment de dubte i desesperació amb un parcial de 9-0 en 4 minuts que li va tornar la confiança. L'equip de Lucas Mondelo va aconseguir arribar als vestidors amb el màxim avantatge, gràcies a un triple darrer d'Alba Torrens, 36 a 25.

Espanya va seguir treballant en defensa ofegant l'atac coreà, que sense triples va baixar molt el seu perill anotador. Acariciant el passaport olímpic, la selecció espanyola va iniciar l'últim quart amb la idea de cometre el menor nombre d'errors possibles, mantenint l'enorme treball darrere.

Tres cistelles consecutives de Torrens en els dos primers minuts, posant el 58 a 37, pràcticament van liquidar el partit davant una selecció coreana que va començar a abaixar els braços.

L'equip espanyol va començar a assaborir la victòria i va controlar el partit fins al final, 70 a 50. Pròxim objectiu: els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016.

Allà hi serà la gironina Marta Xargay, jugadora del Praga que, a més, un cop finalitzi la seva ?participació als Jocs de Rio viatjarà fins als Estats Units per participar a la WNBA amb el Phoenix Mercury.