Catalanitzar la plantilla era un dels objectius dels responsables esportiu de l'Spar Citylift Girona per a aquest estiu. I ho han aconseguit. El primer pas va ser el fitxatge de Rosó Buch (Conquero) com a una peça clau per a la nova temporada i ahir, de cop, el club va anunciar dues incorporacions, Ainhoa López i Helena Oma, i el salt de la jove gironina Júlia Garriga, de només disset anys, a la dinàmica d'entrenaments del primer equip un cop estigui recuperada d'una greu lesió de genolls encreuats. "Són tres jugadores de molt talent. L'Ainhoa ha tingut una progressió increïble al Sant Adrià i aquesta temporada ha jugat molt bé a la Lliga Femenina 2, l'Helena ha millorat molt en les dues temporades i els seus números a Copa Catalunya han estat molt bons i té una gran capacitat física mentre que amb la Júlia sempre hi hem confiat molt des de fa anys i un cop estigui ben recuperada de la lesió estarà amb les grans i acumularà minuts en els equips inferiors", destacava ahir Pere Puig que només li queda tancar el joc interior, on hi ha una operació encarrilada des de fa setmanes, per completar una plantilla on, a més de les joves anunciades ahir, hi ha confirmades Noemí Jordana, Rosó Buch, Haley Peters, Ify Ibekwe, Artemis Spanou i Sofia Silva.

Amb dinou anys acabats de fer, la barcelonina Ainhoa López és una de les grans promeses del bàsquet estatal que, aquesta temporada, ha brillat ja com a sènior amb el Sant Adrià amb qui s'ha quedat a un sol partit de pujar a Lliga Femenina 1. "La volien molts equips, però al veure que amb la nostra confecció de plantilla tindria minuts a LF-1 i a l'Eurocup va acceptar ràpidament", explica Pere Puig sobre una jugadora que va ser Campiona d'Europa sub18 amb la selecció espanyola fa dos anys i que, ara mateix, està concentrada amb la sub-20 per jugar l'Europeu de Finlàndia.

Ainhoa López està cridada a ser el recanvi de Noe Jordana i Rosó Buch en la posició de base i d'escorta i, tot i haver estat un fitxatge de Puig, és una jugadora que agrada "molt" al nou tècnic Eric Surís. Amb el Sant Adrià, que entrenava el lloretenc Jordi Vizcaino, López feia més d'onze punts per partit jugant molts minuts de base.

A la convocatòria de la selecció espanyola, Ainhoa López coincidirà amb la que serà la seva nova companya a l'Uni: Helena Oma. L'aler de Terrassa arriba a Fontajau procedent del Bàsquet Almeda, és una jugadora també de dinou anys i molt potent físicament. "No és tan coneguda com l'Ainhoa, però l'Helena és una jugadora que en els dos últims anys ha millorat molt i aquesta temporada ha estat una de les millors jugadores de Copa Catalunya", detalla Pere Puig sobre una Helena Oma que està convençut que també "ens ajudarà molt a Lliga Femenina 1". Amb el Bàsquet Almeda, Oma ha estat la tercera jugadora amb la valoració més alta de Copa Catalunya (19.3) i destacant en punts, rebots i pilotes recuperades.

Finalment, el club gironí va confirmar ahir que la gironina Júlia Garriga, encara amb edat júnior i només disset anys, entrarà la temporada vinent en dinàmica del primer equip. Garriga porta a l'Uni d'ençà que era Mini, va començar a jugar a bàsquet a l'escola Masmitjà de Girona, i sempre ha estat una de les joies de la corona del bàsquet de formació del club de Fontajau. "Encara està en procés de recuperació d'una lesió, però es va operar fa ja tres o quatre mesos i crec que, potser no a la pretemporada, però poc després ja estarà recuperada i estarà en dinàmica del primer equip", argumenta Pere Puig sobre Garriga que entrenarà cada dia amb les grans i acumularà minuts al júnior o a la Copa Catalunya.