Dissabte va ser una xerrada entre Carles Rexach, Josep Fusté i Pere Valentí Mora; dimarts Antoni Pinilla oferia una xerrada per a escoles sobre l'esport com a factor de protecció davant les conductes de risc, i ahir un grup d'exjugadors blaugrana visitava el Casal de la Gent Gran i, paral·lelament, a la Casa Empordà ja es podia visitar (hi ha temps fins al 25 de juny) una exposició que descobreix la relació entre Figueres i el FC Barcelona a partir d'aquells jugadors i tècnics amb passat a tots dos clubs. La Setmana Barça Jugadors està tenyint de blaugrana, aquests dies, la capital de l'Alt Empordà, amb un programa d'activitats ampli que culminarà dissabte a Vilatenim amb una Trobada de jugadors del Barça (han confirmat l'assistència més de 150) i una festa barcelonista que inclou la visita a l'autobús del primer equip i la possibilitat de jugar a futbol amb els valors del Barça amb l'activitat FutbolNet.

L'esdeveniment de l'Agrupació Barça Jugadors per portar el barcelonisme en una localitat de Catalunya de la mà d'exfutbolistes blaugrana també compta amb el suport de l'Ajuntament de Figueres. Un dels plats forts de la Setmana Barça Jugadors serà l'exposició Barça Empordà, organitzada amb la col·laboració del Museu del FC Barcelona, i que mostra l'estreta relació entre la UE Figueres i el Barça a través dels futbolistes que han jugat als dos equips. La mostra també inclou les copes del Triplet aconseguit pel Barça la temporada 2014-15 i una explicació del Nou Camp Nou. L'exposició es pot veure a la Casa Empordà del 14 al 25 de juny.

Els 34 jugadors/tècnics amb passat a Figueres i Barça són Albarrán, Pichi Alonso, Altimira, Blanquera, Pep Boada, Cañizares, Carrasco, Casals, Cembranos, Arseni Comas, Miquel Corominas, Martín Domínguez, Pitu Duran, Quim Ferrer, Javier García Pimienta, Pere Gratacós, Francesc Guitart, Alejo, Toni Jiménez, López López, Paco Martínez, Majó, Moratalla, Pep Molet, Moner, Manolo Muñoz, Jordi Roura, Pere Ros, Josep Seguer, Albert Valentín, Tito Valor, José Antonio Vera, Tito Vilanova i Jordi Vinyals.