Als 31 anys, i després de cinc anys sent un dels grans protagonistes de les últimes cinc temporades del Bordils, Edu Nonó puja a l'últim tren de l'handbol professional fitxant per l'històric Bidasoa d'Irun, que comptarà amb el lateral gironí en l'any del seu retorn a l'Asobal. Els bascos, campions d'Europa el 1995, han jugat els últims anys a Divisió d'Honor Plata i coneixen bé l'eficàcia de Nonó, que aquesta temporada ha acabat sent el màxim golejador de la categoria (221 gols en 29 partits). "No ho sé si era l'últim tren, també m'ho pensava l'any passat quan vaig tenir ofertes però no va acabar de quadrar tot", explica un Nonó que pensa amb el retorn del Bidasoa a l'Asobal ha acabat d'encaixar en la proposta que, finalment, després d'anys d'opcions que no li acabaven de fer el pes, és ideal per "l'entitat del club, pel projecte ambiciós que tenen, per la ciutat per les facilitats que em donen en l'àmbit familiar i laboral... És una gran oportunitat i un somni per a tots els que venim d'un club petit". Edu Nonó firma per dos anys amb el Bidasoa i marxa amb la seva dona cap a Irun per jugar en un club que "vol tornar a ser referent de l'handbol estatal" i que li permetrà ser professional i, al mateix, seguir gestionant des d'allà la seva pròpia empresa del sector industrial d'aquí.

Aixecar l'interès de clubs de fora i rebre propostes per dedicar-se a l'handbol no és nou per a Edu Nonó. En va tenir de més jove, quan es va formar al GEiEG i va passar pel Sarrià, i n'ha acumulat aquests últims anys quan, sobretot en els dos últims, s'ha fet un tip de marcar gols a Plata amb el Bordis."De jovenet sí que no em veia preparat per jugar a dalt i vaig prendre la decisió d'orientar la meva vida més cap al sector laboral, però ara és diferent, en els últims anys he jugat contra equips Asobal i contra jugadors que hi han estat i sí que em veig capacitat per jugar-hi, encara que no tingui experiència a la categoria".

I així, amb 31 anys acabats de fer, Edu Nonó debutarà a la màxima categoria jugant com a local en una pista mítica com l'Artaleku d'Irun - "sempre que hi he jugat he vist que és una pista especial, amb molta afició i la tradició d'un club històric" - que ha recuperat la seva condició d'Asobal després de derrotar el Zamora en el darrer partit de la fase d'ascens. Abans del fitxatge de Nonó, el Bidasoa ja havia fet els primers moviments a la plantilla i, a banda de la no renovació del serbi Nemanja Bezbradica, el més destacat és el canvi a la banqueta. El fins ara tècnic del Villa de Aranda de l'Asobal, Jacobo Cuétara, agafa el relleu de Fernando Bolea en una mostra més de l'ambició del projecte del club basc. "És un entrenador professional, molt exigent i perfecte per a la idea que tenen a Irun de tornar-se a posar a prop dels millors", diu Nonó del que ha estat aquest curs el tècnic del també exjugador del Bordils Marc Canyigueral al Villa de Aranda. Enguany, Canyigueral seguirà a l'Asobal, però, amb el Ciudat Encantada de Conca.

La marxa d'Edu Nonó, sumada a la retirada de David Masmiquel, comporta una complicació esportiva per al Bordils. Igual que l'any passat varen ser la sortida de Canyigueral i la retirada de Martí Vila, però Nonó no té dubtes que al club blanc-i-verd ho veuen "amb orgull i se n'alegren molt pel que significa per a un jugador fer el salt l'Asobal". "Amb en Pau (Campos) sempre hem parlat molt de les ofertes que he anat rebent aquests últims anys i ell és una de les persones que més m'ha animat a fer el pas", detalla Edu Nonó, que tot i arribar a l'elit amb 31 anys no es marca cap límit temporal en el seu pas per l'Asobal. "He firmat per dues temporades, perquè amb 31 anys no hauria estat lògic firmar per més, però no sé com anirà el futur. Físicament estic molt i a tècnicament millor que mai. Em trobo en el meu millor moment com a jugador d'handbol i ja es veurà fins quan jugo".