La junta directiva del Barcelona va aprovar ahir amb catorze vots a favor, dos en contra i dues abstencions el pacte al qual els serveis jurídics de l'entitat varen arribar amb la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat pel cas Neymar, segons va anunciar Josep Maria Bartomeu, president del club.

Mitjançant aquest acord, ratificat ahir a la nit per la directiva en una reunió extraordinària, el Barcelona admet dos delictes contra la Hisenda Pública (en els exercicis 2011 i 2013) en el fitxatge del davanter brasiler Neymar da Silva i accepta pagar una multa de 5,5 milions d'euros. A aquests 5,5 milions cal sumar els 9,3 milions defraudats en aquells dos exercicis. En total 14,8 milions, dels quals el club ja va pagar 13,5 milions en una declaració complementària que va presentar res més conèixer la seva condició d'imputat.

Bartomeu va explicar en una roda de premsa que la decisió que ha pres avui la junta s'ha de sotmetre "a l'aprovació de la propera assemblea", que haurà de ratificar l'actuació de la directiva en aquest assumpte. "Si els socis diuen que la gestió no està ben feta, marxarem", va assegurar. "Vull fer constar que no ha estat una decisió fàcil. En tot moment, l'hem pres pensant en el millor per al club", va subratllar el president de l'entitat blaugrana, que en tot moment va evitat parlar de delicte fiscal i va preferir denominar-ho "error de planificació".

A més, Bartomeu va defensar la seva innocència i la de l'expresident Sandro Rosell, fins ahir imputats en la causa: "Cap dels dos presidents vam participar en la planificació fiscal del fitxatge de Neymar". En qualsevol cas, Bartomeu creu que aquest pacte beneficia el Barcelona en l'altre contenciós relacionat amb la contractació de l'internacional brasiler. Ja que DIS, que tenia el 40% dels drets federatius de Neymar, s'ha querellat contra el Barça i el Santos perquè creu que van simular el preu del traspàs per estalviar-se part del que li corresponia a aquest fons d'inversió.

"Ara ja coneixem amb quines cartes es juga la partida. Sabem que aquests 40 milions (els que el FC Barcelona va pagar a N & N, l'empresa dels Neymar) és salari del jugador, no indemnització, i aquesta interpretació ens beneficia en el contenciós amb DIS", va destacar. Bartomeu, que no veu perillar la renovació de Neymar amb el Barça per aquest assumpte, va assegurar que no es penedeix d'haver contractat el jugador. "Potser canviaríem a algun assessor, però tornaríem a fitxar Neymar", va concloure